Udland

Overblik: Her er de savnede fra EgyptAir MS804

Familier, fædre, småbørn og forretningsrejsende var alle blandt ofrene, da EgyptAir MS804 styrtede ned i Middelhavet torsdag morgen.

Efter et forvirrende døgn, hvor myndighederne i Grækenland og Egypten forsøgte at finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der mangler at blive besvaret, efter EgyptAir-flyet MS804 forsvandt fra radaren tidligt torsdag morgen, så er de første brikker efterhånden ved at falde på plads.

Den egyptiske flåde fandt fredag formiddag vraget af flyet 290 kilometer nord for Alexandria, og langsomt er der også begyndt at komme flere og flere oplysninger om, hvem der befandt sig om bord på det nedstyrtede fly.

I alt var der 66 personer om bord. 56 af dem var passagerer, hvoraf de 30 var egyptere, og 15 var franskmænd. Herudover var der syv besætningsmedlemmer og tre egyptiske sikkerhedsfolk om bord. I alt var der 12 nationaliteter på flyet.

Herunder følger et overblik over en række af de personer, som ifølge flere internationale medier befandt sig om bord på flyet. 

Ofrene for mystisk flystyrt i Middelhavet

Richard Osman

Richard Osman

En 40-årig geolog og far til to. Han voksede op i det sydlige Wales, efter hans far flyttede til landet fra Egypten for at forfølge en karriere inden for kirurgi.

Richard Osman var chef for et mineselskab og havde tidligere arbejdet i Australien og Egypten.

Foto: Free

Marwa Hamdy

Marwa Hamdy

Ifølge canadiske medier var et af ofrene i flystyrtet Marwa Hamdy, der sad i en ledende stilling hos IBM. Hun er oprindeligt fra Canada, men havde siden bosat sig i Kairo.

Et familiemedlem har udtalt sig til mediet National Post, at hun var mor til tre drenge mellem 11 og 16 år, og hun var på vej hjem efter et familiebesøg i Paris.

Flyselskabet oplyste indledningsvist, at der kun var en enkelt canadier om bord, men den canadiske udenrigsminister har siden sagt, at der var to canadiere med flyet. 

Foto: Free

Familie på fire fra Angers i Frankrig

Familie på fire fra Angers i Frankrig

Franske medier oplyser, at en unavngiven familie fra Frankrig var om bord på flyet. Det drejer sig om et par i 40’erne, der havde deres to små børn på henholdsvis tre år og fire måneder med på rejsen. 

Der blev torsdag aften afholdt en mindre ceremoni i byen Angers, hvor borgmesteren i byen deltog.

- Det var en populær familie, gode mennesker, sagde Christoph Béchu, ifølge det franske medie Le Parisien. 

Faderen var grønthandler, og ifølge en nabo til familien havde de ikke holdt ferie i meget lang tid.

Foto: Free

Ahmed Helal

Ahmed Helal

Ahmed Helal var direktør på en fabrik, der producerer madvarer og rengørings- og plejeprodukter i den franske by Amiens. Det oplyser hans arbejdsgiver Procter and Gamble, der desuden bekræfter, at han var om bord på flyet.

Han blev ansat i virksomheden i 2000 efter at have taget en uddannelse som ingeniør ved The American University i Kairo i 1999. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press. 

Foto: Free

Unavngivet offer fra Tchad

Unavngivet offer fra Tchad

En talsmand fra Tchads ambassade i Frankrig Muhammed Allamine bekræfter over for BBC, at en tchadisk statsborger var om bord på flyet.

Han oplyser, at manden var på vej til sit hjemland for at være sammen med sin familie, efter hans mor var død kort forinden.

Den tchadiske mand var studerende på et af Frankrigs mest prestigiøse militærakademier i Saint Cyr.

Foto: Free

Sahar al-Khawaga

Sahar al-Khawaga

Den egyptiske avis al-Ahram og Associated Press skriver, at Sahar al-Khawaga, der var saudiarabisk statsborger og arbejdede på sit lands ambassade i Kairo, var blandt ofrene.

Hun havde arbejdet i Kairo i 13 år, men havde været i Paris for at følge op på sin datters lægebehandling.

Foto: Free

Pascal Hess

Pascal Hess

Franske medier skriver, at Pascal Hess på 51 år var lige ved at komme for sent til flyet, da han havde mistet sit pas få dage før flyet skulle afgå.

Ifølge en facebook-side for borgere i byen Evreux blev der fredag klokken 12 afholdt et minuts stilhed for Pascal Hess, der var var freelancefotograf. 

Foto: Free

Fire medlemmer af den samme familie

Fire medlemmer af den samme familie

Den libanesiske filminstruktør Osman Abu Laban, der bor i Kairo, har skrevet på sin Facebook-side, at han har mistet fire familiemedlemmer i flystyrtet. Det drejer sig om hans onkel og tante samt hans fætter og dennes kone. 

Foto: Free

Abdulmohsen al-Muteiri

Abdulmohsen al-Muteiri

Udenrigsministeren i Kuwait oplyste torsdag, at Abdulmohsen al-Muteiri var om bord på flyet MS804. Ministeren havde ikke flere oplysninger om den kuwaitiske statsborger, men The Guardian skriver, at han var professor i økonomi og far til to. Han var ifølge avisen på vej til Kairo for at deltage i en konference. 

Foto: Free

Joao David e Silva

Joao David e Silva

Portugisiske medier citerer regeringskilder, som siger, at den 62-årige civilingeniør var den eneste portugisiske statsborger på flyet.

Han var på vej til Kairo, hvor han skulle mellemlande før rejsen gik videre til Accra i Ghana for at deltage i en konference, skriver den portugisiske avis Correio da Manha.

Foto: Free

Besætningen

Besætningen

Flere kilder har over for BBC bekræftet, at pilotens navn var Mohammed Saeed Ali Ali Shaqeer. Andenpilotens navn var Mamdouh Ahmed Asi.

EgyptAir oplyste allerede torsdag, at piloten havde 6.275 flyvetimer bag sig, mens andenpiloten havde brugt 2.766 timer i luften. 

Foto: Free

Kilde: BBC