Flygtede fra topsikret fængsel: Berygtet narkobaron udleveres til USA

De mexicanske myndigheder har nu givet tilladelse til at udlevere narkobaronen "El Chapo" til USA.

Vejen er nu banet for, at den berygtede narkobaron og udbryderkonge Joaquin "El Chapo" Guzman kan blive udleveret til USA.

Mexicos Udenrigsministerium har fredag sagt, at de tillader udleveringen af "El Chapo", og at de har fået garanti for, at han ikke vil blive dømt til døden i USA, skriver Reuters.

Det er uklart, hvornår han kan flyttes, men ifølge ministeriet vil han komme for retten i de to stater Texas og Californien. Han er anklaget for narkotika og mord i de to stater.

Flygtede fra topsikret fængsel

Joaquin Guzman havde sidste sommer held til at flygte fra det topsikrede Altiplano-fængsel i Mexico via en lang tunnel, der førte op til hans celle. Det skete få uger efter USA's krav om udlevering.

Efter et halvt år på fri fod blev Guzman dog anholdt i starten af året af mexicanske elitesoldater. Han er nu tilbage bag tremmer i det mexicanske fængselsvæsen, hvor han skal sidde, indtil han kan udleveres til USA.

Anholdelsen og udleveringen af "El Chapo" kan forbedre samarbejdet mellem Mexico og USA, hvor der er en udbredt mistanke om, at mange højtstående mexicanere samarbejder med narkokartellerne.

Det er ikke første gang, at 57-årige Guzman, hvis Sinaloa-kartel har smuglet stoffer til det meste af verden, har været på flugt.

I 2001 lykkedes det ham at flygte fra et fængsel ved at gemme sig i en vogn med vasketøj. Men efter 13 år på flugt blev han anholdt i 2014.