Udland

Passagerfly forsvandt nær øen Karpathos: - Vi udelukker intet

Egyptens hær benægter, at den sporede et nødsignal fra savnet fly.

Det savnede fly fra det egyptiske luftfartsselskab EgyptAir, der forsvandt fra radarskærmene tidligt torsdag, da det var på vej til Kairo fra Paris, styrtede ned nær den sydlige græske ø Karpathos, da det var kommet ind i egyptisk luftrum, siger en græsk lufthavnskilde til AFP.

- Flyet forsvandt fra de græske radarskærme. Det styrtede ned omkring 130 sømil fra øen Karpathos, siger kilden til nyhedsbureauet AFP.

Det tyske nyhedsbureau dpa skrev tidligere, at det "erfarede fra kilder i Kairo, at flyet er styrtet ned".

- Årsagen til styrtet er fuldstændig uklar, skriver dpa og tilføjer, at der kan være tale om tekniske problemer eller et terroranslag.

For tidligt at bekræfte at flyet er styrtet

Det egyptiske luftfartsministerium meddeler torsdag formiddag i en erklæring, at det er for tidligt at bekræfte, at flyet er styrtet ned.

Det egyptiske militær har i en erklæring benægtet, at det skulle have opfanget et nødsignal fra det forsvundne fly.

Tidligere rapporterede flere medier, at den egyptiske hær havde modtaget et nødsignal fra flyet klokken 02.46 (dansk tid). Kilder i det egyptiske luftfartsselskab EgyptAir sagde tidligere til det tyske nyhedsbureau dpa, at flyet udsendte "et automatisk nødsignal".

Intet kan udelukkes

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger, at "intet kan udelukkes som årsag til, at flyet, der var fløjet mod Kairo fra Paris, forsvandt".

- Årsagen til styrtet er fuldstændig uklar, skriver dpa og tilføjer, at der kan være tale om tekniske problemer eller et terroranslag.

Flyet var 280 kilometer fra det egyptiske fastland, da det forsvandt fra radaren.

Flystyrt de seneste 5 år

 1. 142

  1. Et Lockheed C-130 Hercules-fly fra Indonesian Air Force styrter ned i Sumatra.

 2. 150

  1. Et passagerfly fra Germanwings styrter ned i de franske alper. Andenpiloten, Andreas Lubitz, lod med vilje flyet kollidere med et bjerg i de franske alper. 150 mennesker omkommer.

 3. 162

  1. Et passagerfly fra AirAsia styrter ned på ruten mellem Singapore og Indonesiens næststørste by, Surabaya.

 4. 116

  1. Et passagerfly fra Air Algerie styrter ned på vej fra Burkina Faso til Algeriet.

 5. 298

  1. Et Malaysia Airlines Boeing 777-200ER bliver skudt ned over det østlige Ukraine. Flyet var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur. 298 personer om bord - heriblandt 193 hollændere omkommer ved styrtet. Det er angiveligt prorussiske separatister, der har skudt passagerflyet ned.

 6. 239

  1. Et Boeing 777-200ER fra Malaysia Airlines forsvinder fra radaren på sin vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Trods en omfattende eftersøgning i store dele af Det Indiske Ocean er flyet aldrig blevet fundet. De 239 mennesker ombord er erklæret døde.

 7. 127

  1. En Bhoja Air Boeing 737 forulykker, da flyvet nærmer sig Pakistans hovedstad, Islamabad. Alle 127 mennesker ombord mister livet.

 8. 158

  1. Et Boeing 737 passagerfly styrter ned i en dal tæt på landning i det sydlige Indien.