Udland

Flyselskab bekræfter: Vi har fundet vraget

Efter at Egyptair tidligere afviste oplysninger om, at der skulle være fundet vragdele, melder de nu ud, at hele vraget er fundet.

Torsdag aften kan flyselskabet Egyptair bekræfte, at vraget af det forsvundne fly nu er fundet.

- Vi har fundet vraget, siger vicepræsident i EgyptAir, Ahmed Adel, i et interview med CNN. 

Ifølge vicepræsidenten er målet med den viderede eftersøgning nu at få bjærget vraget frem for at finde passagererne i live. 

Ministerium bekræfter

Luftfartsselskabet Egyptair skriver på Twitter, at det egyptiske ministerium for civil luftfart netop har modtaget et officielt brev fra det egyptiske udenrigsministerium, som ligeledes bekræfter, at vraget af det forsvundne EgyptAir-fly er fundet. 

Det egyptiske ministerium for civil luftfart oplyser torsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man blandt andet har fundet redningsveste blandt vragdelene. 

Kort forinden lød det ifølge nyhedsbureauet dpa fra luftfartsselskabet selv, at græske myndigheder ikke kunne bekræfte oplysninger om, at der var fundet vragdele af flyet syd for den græske ø Karpathos i Middelhavet. 

Meldingen kom efter, græsk tv ifølge Reuters ellers oplyste, at vragdele fra det savnede fly var fundet.

Kilder i det græske forsvarsministerium sagde ifølge tv-stationen, at en græsk fregat, som søger efter det forsvundne fly, har opdaget to store flydende plastikdele i området - omkring 370 kilometer syd for øen Kreta. 

Forsvandt i egyptisk luftrum

Flyet lettede fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, Frankrigs hovedstad, klokken 23.09 lokal tid. Det skulle være landet i den egyptiske hovedstad klokken 03.15 torsdag. 

Egyptair har oplyst, at flyet forsvandt kort tid inden, det fløj ind i egyptisk luftrum. 

En række eksperter mener, at et terrorangreb er den mest sandsynlige forklaring, skriver AFP. Både Frankrig og Egypten har været meget synlige mål for islamistiske ekstremisters angreb i de seneste måneder.

Flystyrt de seneste 5 år

 1. 142

  1. Et Lockheed C-130 Hercules-fly fra Indonesian Air Force styrter ned i Sumatra.

 2. 150

  1. Et passagerfly fra Germanwings styrter ned i de franske alper. Andenpiloten, Andreas Lubitz, lod med vilje flyet kollidere med et bjerg i de franske alper. 150 mennesker omkommer.

 3. 162

  1. Et passagerfly fra AirAsia styrter ned på ruten mellem Singapore og Indonesiens næststørste by, Surabaya.

 4. 116

  1. Et passagerfly fra Air Algerie styrter ned på vej fra Burkina Faso til Algeriet.

 5. 298

  1. Et Malaysia Airlines Boeing 777-200ER bliver skudt ned over det østlige Ukraine. Flyet var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur. 298 personer om bord - heriblandt 193 hollændere omkommer ved styrtet. Det er angiveligt prorussiske separatister, der har skudt passagerflyet ned.

 6. 239

  1. Et Boeing 777-200ER fra Malaysia Airlines forsvinder fra radaren på sin vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Trods en omfattende eftersøgning i store dele af Det Indiske Ocean er flyet aldrig blevet fundet. De 239 mennesker ombord er erklæret døde.

 7. 127

  1. En Bhoja Air Boeing 737 forulykker, da flyvet nærmer sig Pakistans hovedstad, Islamabad. Alle 127 mennesker ombord mister livet.

 8. 158

  1. Et Boeing 737 passagerfly styrter ned i en dal tæt på landning i det sydlige Indien.