Udland

EgyptAir trækker i land: Vi har taget fejl - vi har ikke fundet vraget

Der er forskellige meldinger om, hvorvidt vrag af forsvundet fly er fundet eller ej. Grækenland afviser fund.

De græske myndigheder har tilsyneladende svært ved at blive enige om, hvad der er op og ned i efterforskningen, efter et EgyptAir-fly formodes at være styrtet ned i Middelhavet. 

Nu afviser græske luftfartsmyndigheder, at man har fundet vragdele af det forsvundne fly. 

En talsmand fra de græske luftfartsmyndigheder fortæller ifølge AFP, at materialet, man har fundet i Middelhavet, ikke stammer fra det forsvundne EgyptAir-fly. 

Oplysningerne er sent torsdag aften blevet bekræftet af vicepræsidenten fra EgyptAir, Ahmed Adel på CNN. 

- Vi må indse, at vi har taget fejl. Ifølge officielle kilder fik vi at vide, at man havde fundet vraget, men da man kommer tættere på nedfaldet, kunne man konstatere, at det ikke var vores fly, fortæller han. 

Udtalelserne kommer efter luftfartsselskabet EgyptAir hævdede, at vraget var fundet i Middelhavet syd for den græske ø Karpathos.

- Vi har fundet vraget, sagde vicepræsidenten i et interview med CNN tidligere omkring 18.30 dansk tid. 

Ifølge vicepræsidenten var målet med den videre eftersøgning at få bjærget vraget frem for at finde passagererne i live. 

Luftfartsselskabet EgyptAir skrev på Twitter umiddelbart efter, at det egyptiske ministerium for civil luftfart havde modtaget et officielt brev fra det egyptiske udenrigsministerium, som ligeledes bekræfter, at vraget af det forsvundne EgyptAir-fly er fundet. 

Det egyptiske ministerium for civil luftfart oplyste torsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man blandt andet har fundet redningsveste blandt vragdelene. 

Selskab afviste tv-mediers oplysninger

Kort forinden - omkring 17.35 dansk tid -  lød det ellers ifølge nyhedsbureauet dpa fra luftfartsselskabet selv, at græske myndigheder ikke kunne bekræfte oplysninger om, at der var fundet vragdele af flyet syd for den græske ø Karpathos i Middelhavet. 

Meldingen kom efter, at græsk tv kort efter middag ifølge Reuters ellers oplyste, at vragdele fra det savnede fly var fundet.

Kilder i det græske forsvarsministerium sagde ifølge tv-stationen, at en græsk fregat, som søger efter det forsvundne fly, havde opdaget to store flydende plastikdele i området - omkring 370 kilometer syd for øen Kreta. 

Oven på de modstridende meldlinger har den egyptiske præsident, Abdel Fatah al-Sisi, beordret det egyptiske ministerium for civilluftfart, hærens eftersøgningshold, flåden og luftvåbnet til at tage alle nødvendige foranstaltninger for at finde vragdelen fra det forsvundne Egyptair-fly.

Forsvandt i egyptisk luftrum

Flyet lettede fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, Frankrigs hovedstad, klokken 23.09 lokal tid. Det skulle være landet i den egyptiske hovedstad klokken 03.15 torsdag. 

Egyptair har oplyst, at flyet forsvandt kort tid inden, det fløj ind i egyptisk luftrum. 

En række eksperter mener, at et terrorangreb er den mest sandsynlige forklaring, skriver AFP. Både Frankrig og Egypten har været meget synlige mål for islamistiske ekstremisters angreb i de seneste måneder.