Vægmaleri af Trump og Putin i saftigt kys går viralt

Et vægmaleri af Donald Trump og Vladimir Putin på en restaurantfacade i Vilnius er gået viralt og har vakt stor opsigt blandt internationale medier.

Donald Trump og Vladimir Putin kysser på en lille litauisk restaurant.

Det kunne meget vel være titlen på det vægmaleri, der nu pryder facaden på grillbaren Keule Ruke – den rygende gris – i Litauens hovedstad, Vilnius.

Maleriet viser manden, der formentlig bliver republikanernes kandidat til det amerikanske præsidentvalg i efteråret, Donald Trump, og Ruslands præsident Vladimir Putin i et saftigt kys, der bringer mindelser i retningen af et historisk billede fra 1979 af de to kommunistiske ledere, Sovjetunionenes Leonid Brezhnev og Østtysklands Erich Honecker.

Betalt med spisebilletter

Vægmaleriet er i de seneste dage gået viralt på de sociale medier, hvor det er blevet delt og kommenteret flittigt. Derudover har en lang række af den vestlige verdens største nyhedsmedier også berettet om det opsigtsvækkende kunstværk.

Men kunstneren bag det nu verdenskendte maleri tager opmærksomheden med ro.

- Intet har ændret sig i mit liv, bortset fra at jeg nu har lommen fuld af spisebilletter til Keule Ruke, siger Mindaugas Bonanu til CNN.

Han fik opgaven af ejeren af restauranten, der bad om at få et vægmaleri af Donald Trump på sin facade.

Grænsen mellem øst og vest har flyttet sig

Restaurantejeren, der i disse dage kan sole sig i opmærksomheden fra en lang række store internationale medier, forklarer, at motivet på muren ikke er tilfældigt.

- Vi mener ikke længere, at grænsen mellem øst og vest ligger i Berlin, men et eller andet sted i de baltiske lande, siger Dominykas Ceckauskas ifølge nyhedsbureauet AP.

Han tilføjer, at billedet er en ironisk kommentar til, hvad man kan forvente, når Vladimir Putin og Donald Trump skal mødes.

- De ser ud til at komme godt ud af det med hinanden, siger restaurantejeren til AP. Han henviser givetvis til udtalelser, som dem Vladimir Putin kom med i december, da han kaldte Donald Trump for ”klog og talentfuld”.

Donald Trump var ikke sen til at gengælde sympatierklæringen, da han dagen efter sendte et kompliment i modsat retning og kaldte Putin ”en god leder” i modsætning til USA’s egen præsident.