Udland

50 mennesker dræbt af lyn på kun to dage

På blot to dage har et stort antal mennesker i Bangladesh mistet livet, efter de er blevet ramt af lyn.

Flere end 50 mennesker har i løbet af blot to dage mistet livet, efter de er blevet ramt af lyn forskellige steder i Bangladesh. Det oplyser landets politi ifølge BBC.

Størstedelen af de døde var bønder, som blev ramt af lyn, mens de var på arbejde i rismarkerne, forlyder det fra myndighederne i det sydasiatiske land. To studerende har også mistet livet under en fodboldkamp i hovedstaden Dhaka, hvor lynet pludselig slog ned.

Tordenvejr forekommer ofte i Bangladesh, men i år har det tordnet ekstra meget, og derfor er omkring 90 mennesker døde af lynnedslag siden marts. Et tal, der fremstår ekstra voldsomt set i lyset af, at i alt 51 personer blev dræbt af lyn i landet i hele 2015.

Klimaforandringer medfører flere lynnedslag

Lokale eksperter fastslår, at de generelle temperaturstigninger og skovfældning sandsynligvis har medvirket til en stigning i antallet af tordenvejrsystemer og deraf følgende lynnnedslag.

- Vi har noteret en gradvis stigning i antallet af lynnedslag siden 1981 på grund af klimaforandringer og temperaturstigninger. Temperaturen i landet steg markant meget i år, hvilket tilsyneladende har medført flere lynnedslag, siger M. Abdul Mannan fra landets meteorologiske myndigheder.

Mohammad Riaz Ahmed, som står i spidsen for Bangladesh' katastrofeberedskab, siger til Voice of America, at han er "særdeles bekymret" over stigningen i antallet af dødsfald. Bekymringen stiger ved udsigten til, at tallet kan vokse endnu mere sidst på måneden, hvor der ventes mere tordenvejr.