Udland

Brandfolks redning af kat går fuldstændig galt

En afrikansk kat havde nok hellere set, at brandfolkene ikke blandede sig, da den kravlede op i højspændingsmast og ud på elledningerne.

En kat klatrede op i en højspændingsmast, og da de lokale brandfolk forsøgte at hjælpe den ned, blev en skidt situation endnu værre for katten.

Den kuriøse episode udspillede sig i Algeriet, hvor en af brandmændene kravlede op på en stige og fem meter op til toppen af masten, hvor katten sad hjælpeløs uden mulighed for komme ned.

Og redningsaktionen fik ikke den bedste start. Brandmanden skal egentlig bare have fat i katten og tage den med ned, men katten bliver så skræmt af synet af manden på stigen, så den vover pelsen ud på en af højspændingsledningerne.

Brandfolk prøver med ny plan

Her har brandmanden ingen mulighed for at hjælpe katten ned, og katten er nu i endnu mere fare for at skvatte ned på grusvejen fem meter længere nede.

Imens katten balancerer på bedste vis på højspændingsledningen, finder de andre brandfolk en presenning frem, så de kan gribe katten, hvis den falder ned. Og for hver gang katten er ved at miste balancen, går der et sus igennem tilskuerne til det nervepirrende katte-drama.  

Og rigtigt nok, der går ikke længe, før poterne mister grebet om den smalle højspændingsledning.

Katten kæmper som Stallone

I vaskeægte Rambo-stil hænger dyret fast i højspændingsledningen med kun det ene ben, og den kæmper indædt for at komme tilbage og op med alle fire poter på elledningen.

Det går dog galt for katten. Og på landjorden forsøger brandfolkene med endnu en plan. De vil hjælpe den ned med en lang stang. Stadig uden succes.

Brandfolkene får en uheldig start på redningsaktionen.
Det bliver ikke nemmere at redde katten ned, da den bevæger sig ud på højspændingsledningerne.
Og så går det galt, da brandfolkene igen prøver at blande sig.

Så går det galt

Efter en længere kamp for at holde fast i højspændingsledningen med den ene pote må katten langt om længe give op, og den falder de fem meter ned.

Heldigvis har brandfolkene, der indtil videre ikke har haft den store succes med at bidrage til at redde katten, fået foldet presenningen ud. Katten lander delvist i presenningen, falder igennem til jorden og flygter straks væk fra redningsfolkene.

Hverken kat eller brandfolk kom noget til, men katten fik vist brugt ét af sine ni liv. 

Se videoen øverst i artiklen.