Royal fornærmelse røg ud til måbende tv-seere: Her taler Dronning Elizabeth over sig
Den britiske dronning kom til at sige sin mening om kinesiske gæster mens kameraet rullede.
Græsplænen foran det britiske kongeslot Buckingham Palace blev på bare 45 sekunder forvandlet til et spinatbed for den britiske dronning Elizabeth, da hun var vært for sæsonens første havefest i går.
Den 90-årige monark kom til at sige sin mening om gæster fra Kina. Det hele foregik for åben mikrofon og blev sendt ud til de britiske tv-seere og internationale nyhedsstationer.
Det med at sige sin mening om fremmede magter, er ikke noget den britiske dronning normalt gør, så udtalelsen har vakt opsigt verden over.
Bemærkningen kom også ud på tv-signalet til BBC i Kina. Du kan se, hvordan det så ud på de kinesiske tv-skærme længere nede i artiklen.
Det var dronningens kammerherre, den 3. jarl af Peel, der ledte monarken ud i spinatbedet, da han introducerede hende for politichef Lucy D'Orsi.
Lucy D'Orsi stod i spidsen for sikkerheden, da Kinas præsidentpar besøgte Storbritannien sidste år - og arrangementet var tilsyneladende ikke så succesfuldt og smertefrit, som det så ud til dengang.
I samme øjeblik som kammerherren nævnte kinesernes besøg, svarede dronningen:
- Åh, sort uheld
Efterfølgende sagde dronningen til politichefen:
- De var meget uforskammede over for ambassadøren.
Lucy D'Orsi fortalte dronningen, at besøget havde været "noget af en prøvelse".
Under et møde med Storbritanniens ambassadør i Kina, Barbara Woodward, skal kineserne have afbrudt seancen om statsbesøget i Lancaster House. Ifølge politichefen sagde kineserne på et tidspunkt, at "besøget var aflyst".
- Det er helt utroligt, lød dronningens svar på politichefens beklagelser.
- Det var meget uforskammet og udiplomatisk, konkluderede politichefen.
Det var næppe meningen, at ordvekslingen skulle have været sendt ud til et bredt publikum, men hvorfor dronningens fotograf gennem mere end 18 år, Peter Wilkinson, lod den private samtale slippe igennem, er fortsat en gåde.
Avisen The Guardian har forsøgt at få en kommentar fra Kinas udenrigsministerium - her vil en talsmand, Lu Kang, ikke kommentere sagen.
Det kinesiske styre er dog kommet med en form for kommentar.
Det sker gennem den kinesiske censur af medierne. Herover kan du se, hvordan BBCs dækning af sagen løb hen over tv-skærmene i Kina.