Udland

7-årig lod håret gro for kræftsyge børn: Nu er han selv alvorligt syg

Vincent fotograferet før han donerede sine lokker til kræftsyge børn. Privatfoto / Privatfoto

En syvårig dreng fra USA lod sit hår gro en halv meter og donerede det til kræftramte børn. Nu har han selv fået konstateret kræft.

I to år lod syvårige Vinny Desautels fra North Carolina i USA sit hår gro for at hjælpe børn med kræft. Nu har han selv fået konstateret en aggressiv form for kræft. Det oplyser tv-stationen KTLA.

Før han selv fik diagnosen gik Vinny Desautels langt for at hjælpe børn, der havde mistet håret på grund af kemoterapi. Han lod sit hår gro en halv meter, før han fik klippet det af og donerede det til kræftramte børn.

- I den periode blev Vinny flere gange forvekslet med en pige, men tog det i stiv arm og svarede, ”nej, jeg er en dreng”, fortæller Vinny Desautels far Jason Desautels til tv-stationen KTLA.

Kræften har spredt sig

Skæbnen ville, at Vinny Desautels kort tid efter selv blev alvorligt syg.

- Lægerne fandt en knude på hans hofte, en på kindbenet ved hans øje, en bag hans næse og på hans højre kind, fortæller Jason Desautels.

Den syvårige dreng er optimistisk, men forstår, at sygdommen har spredt sig.

- Altså… Blodårerne fra min hofte fører op til mit øje, så nu må jeg knibe det sammen, fortæller Vinny Desautels.

Familien bakker op om den lille fighter:

- Så længe vi står sammen om det her som en familie, så skal vi nok klare det, siger Amanda Azevedo, som er i familie med den kræftramte dreng.

Lægerne prøver stadig at identificere præcis hvilken kræftform Vinny Desautels lider af.