Udland

Rusland vil overtale Syrien til at skåne civile for bomber

Rusland lover i en fælles erklæring med USA at tale med det syriske styre om at begrænse bombeangreb.

Rusland siger i en fælles erklæring med USA, at man vil tale med den syriske præsident Bashar al-Assads styre om at begrænse antallet af luftbombardementer over civile områder.

I erklæringen hedder det, at Rusland som nær allieret af Assad skal "arbejde med de syriske myndigheder", så man i højere grad kan skåne civile.

Hovedbudskabet i erklæringen efter et telefonmøde mellem Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, og den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er, at våbenstilstanden i Syrien skal forlænges, og der skal ske fremdrift i fredsprocessen.

Flere blodige angreb

- Rusland og USA er fast besluttede på at øge bestræbelserne på at nå en politisk løsning på den syriske konflikt, hedder det ifølge nyhedsbureauet AFP.

Efter en våbenstilstand blev aftalt for provinsen Latakia og i byen Aleppo i slutningen af sidste uge, har der været flere blodige angreb mellem parter, som ikke er med i aftalen, eller i områder der ikke er omfattet af våbenstilstanden.

Syrere lider også forsat flere steder under mangel på mad og andre fornødenheder i belejrede byer.

- Vi ønsker også at styrke bestræbelserne på at skaffe humanitær hjælp til alle folk i nød, skriver de to lande i den fælles erklæring.

Stormøde i Paris

Erklæringen er udsendt, mens en alliance af lande, der støtter Syriens opposition, mandag aften er samlet til møde i Paris.

Blandt andre Tyskland, USA, Saudi-Arabien, Tyrkiet og Qatar deltager sammen med repræsentanter for EU på mødet i den franske hovedstad.

John Kerry er i Paris mandag, og han skal blandt andet mødes med den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, tirsdag.