Udland

Ulla Terkelsen om ny muslimsk borgmester i London: Han giver håb

Ulla Terkelsen giver sit bud på, hvem Labour-kandidaten Sadiq Khan er, og hvem han kan være med til at inspirere.

Alles øjne hvilede fredag aften på Labour-kandidaten Sadiq Khar, som ser ud til at blive Londons første muslimske borgmester.

Men der ligger hovedpersonens eget fokus ikke. Ifølge TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen er muslim bare én af hans mange identiteter, hvor den ene ikke er vigtigere end den anden.

- Han er muslim, men han er nok også det, man kan kalde for en liberal muslim. Han er for eksempel tilhænger af bøsseægteskaber, siger hun.

Hun beskriver ham også som en mønsterbryder, der som søn af en pakistansk indvandrer har boet i en lille lejlighed med otte søskende.

- Herfra har han arbejdet sig op. Han kom på universitetet, blev jurist og senere medlem af Labour, siger Ulla Terkelsen.

Kan inspirere unge til ikke at blive terrorister

Sadiq Khan er et symbol på det multikulturelle samfund, og korrespondenten siger også, at det er et godt signal at sende nu, hvor vi ikke har særlig nemt ved at leve sammen med hinanden her i Europa.

- Jeg læste forleden i en avis, at det især er et godt signal at sende til de unge muslimer, som måske tænker på at blive terrorister, siger hun.

- Så kan det være, at de går hen og siger: Jeg kunne også blive borgmester stedet.

44 procent af beboerne i London er tilflyttere - lige såvel som Sadiq Khan egen far.