Udland

Verdens største diamant på auktion: Ventes solgt for svimlende beløb

I næste måned kommer verdens største diamant på auktion, men inden da udstilles den i London.

Det er tid til at finde den store penge pung frem, når verdens største diamant fundet i dette århundrede snart kommer på auktion.

Diamanten er på 1,190-karat og vurderet til 70 millioner dollars, hvilket svarer til 453 millioner danske kroner. Den har samtidig fået navnet ’Lesedi la Rona’, som på dansk betyder ’Vores lys’.

Ifølge chefen for auktionshuset Sotheby’s smykkeafdeling, David Bennet, er det et enestående fund.

’Lesedi la Rona’ er fuldstændig fantastisk. Det er det største fund i nyere tid, siger han til Daily Mail.

- Det er en stor ære for Sotheby’s at være betroet med salget. Ingen sten af samme kvalitet er nogensinde blevet udbudt på en offentlig auktion.

Udstilles for alle

Den enorme diamant vil være et se i New York indtil søndag, hvorefter turen går til Europa. Der skal den udstilles på auktionshuset Sotheby’s afdeling i London, inden auktionen starter 29. juni.

Uafhængige eksperter har vurderet ’Lesedi la Rona’ til potentielt at blive den diamant i højeste kvalitet, der nogensinde er poleret og skåret.

Men diamanten ’Cullinan Diamond’ har med sine 3,016.75-karat stadig titlen som den største diamant nogensinde. Den blev fundet i Syd Afrika i 1905, men senere delt i ni dele og brugt i de britiske kronjuveler.