Donald Trump

Medie: John Kasich opgiver at blive præsident - baner vejen for Trump

Som den sidste af Donald Trumps modstandere i det republikanske felt, opgiver Ohios guvernør John Kasich at blive præsidentkandidat i USA.

Onsdagen kunne ikke være gået meget bedre for Donald Trump.

Efter Trumps sejr i Indiana opgav hans største modstander Ted Cruz kampen for at blive republikanernes præsidentkandidat, og ifølge NBC News har nu også den sidste af modstanderne opgivet at vriste nomineringen fra Donald Trump.

Ohios guvernør John Kasich vil senere i dag meddele, at han trækker sig, siger en rådgiver for Kasichs kampagne til det amerikanske medie.

Trump er for langt foran

I løbet af foråret har Donald Trump gået sejrsgang i de republikanske primærvalg, og efter sejren i Indiana har han næsten dobbelt så mange delegerede som nummer to, Ted Cruz.

Alligevel har der indtil onsdag været tvivl om, at Trump ville få nomineringen. Reglerne i det republikanske parti er nemlig skruet sådan sammen, at en kandidat skal have over halvdelen af de delegerede for at være sikker. Og trods Trumps mange sejre, har det længe set ud til at blive svært for ham at nå det magiske tal.

Men med de seneste sejre blev det så stor en sandsynlighed, at både Cruz og Kasich opgiver håbet om alligevel at kunne vriste sejren fra den kontroversielle forretningsmand.

Trump vil ikke officielt være kandidaten før det republikanske partikonvent i slutningen af juli, men som den eneste tilbageværende kandidat vil det være en formalitet for ham at nå de 1237 delegerede, der er lig med en nominering.

For moderat til republikanerne

John Kasich har på intet tidspunkt været en seriøs udfordrer til Trump eller de andre favoritter i det republikanske felt. Han har kun sejret i en enkelt stat - hans egen hjemstat Ohio, hvor han er en meget populær guvernør.

Han er kendt som en meget moderat republikaner, som havde svært ved at appellere til de mere konservative vælgere i de republikanske primærvalg.

Til gengæld mente mange eksperter, at han kunne være en meget seriøs udfordrer til en demokratisk modstander, fordi han kan tage stemmer hen over midten.