Udland

Over 300 døde i hedebølge: Nu er det forbudt at lave mad om dagen

En hedebølge i Indien har kostet over 300 mennesker livet. 330 millioner mangler vand, og nu forbyder regeringen madlavning om dagen i dele af landet.

Store dele af Indien er så plaget af ekstreme varmegrader og tørke, at flere delstater nu tager usædvanlige skridt for at forhindre flere dødsfald.

Myndighederne i den østlige delstat Bihar på grænsen til Nepal har nedlagt forbud mod at lave mad over åben ild mellem klokken ni om morgenen og seks om aftenen.

Det skyldes, at tilfældige brande den seneste måned har kostet næsten 80 personer livet. I alt er over 300 indere døde i forbindelse med den hedebølge, der lige nu giver temperaturer over 40 grader mange steder.

Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge The Guardian. 

Unge kvinder dækker sig til for at skærme mod solens bagende varme.
330 millioner indbyggere i Indien mangler akut vand til deres daglige behov.

330 millioner mangler akut vand

Den usædvanlige hedebølge har ødelagt marker og levebrød for mange indere, og 330 millioner indbyggere i landet er lige nu i akut mangel på vand til deres daglige behov. Tørken har derudover også dræbt mange husdyr.

Floder, søer og opdæmmede områder er tørret ind i delstaterne Maharashtra og Gujarat mod vest, og myndighederne siger, at grundvandsmagasinerne kun er fyldt med omkring 20 procent af deres kapacitet.

I nogle områder af landet står det så grelt til, at politiet har sendt tankvogne med vand ud til befolkning for at undgå nødsituationer.

Monsunregnsæsonen, der kan give Indien tiltrængt regn, starter ifølge AP først om en måned.

Store floder er udtørret i Indien som følge af den massive hedebølge.
En stor del af den indiske befolkning oplever lige nu dette: tomme brønde og akut vandmangel.

I delstaten Andhra Pradesh har der siden begyndelsen af april været omkring 44 grader i dagtimerne, hvilket er omkring fem grader varmere end en normal april i det sydøstlige Indien. Situationen ventes forværret i maj, der traditionelt er årets varmeste måned.

Det er andet år i træk, at ekstrem varme koster mange liv i Indien. Sidste år døde over 2500 i en lignende hedebølge.

Sidste år oplevede Europa også usædvanligt høje temperaturer. Herunder kan du se en video om hedebølge i Tyskland sidste sommer:

Du kan se hedebølgens konsekvenser i videoen øverst i artiklen.