Statoil-ansatte i chok efter tragisk styrt: Nu tager vi os af de pårørende

Statoil har oprettet et center for de pårørende i Bergen.

I Statoils hovedkvarter i Stavanger er de ansatte lammet af chok og sorg, efter en helikopter med 11 Statoil-ansatte er styrtet ved øen Turøy i det vestlige Norge.

- Det er en meget alvorlig hændelse. Vi arbejder nu med at få overblik over situationen, siger en Statoil-talsmand til Norsk TV 2.

I alt var der 13 ombord på helikopteren, udover de 11 Statoil-ansatte var det besætningen på helikopteren. 11 af de omkomne er fundet. 

Helikopteren var på vej fra Gulflaks til Flesland, da den styrtede.

Statoil har nu oprettet et center for de pårørende i Bergen, hvor de kan henvende sig og få oplysninger om deres familiemedlemmer.

- Vores første prioritet er nu at tage os af de berørte og de pårørende. Vi har oprettet et center for de pårørende og et telefonnummer, som de kan ringe til, siger talsmanden.

Han kan ikke oplyse, hvor mange Statoil-ansatte, der er ramt af styrtet.

- Vi arbejder med at få overblik over, hvad der er sket, og indtil det kan vi desværre ikke oplyse mere, siger talsmanden.

Han oplyser, at Statoil foreløbig har standset al flyvning med helikoptere som er af samme type som den forulykkede helikopter, Eurocopter EC225.

- Det er en helikoptertype, som vi bruger forholdsvis meget til transport i Nordsøen. Vi har nu besluttet at stoppe flyvninger med den, indtil årsagen til ulykken er opklaret, siger talsmanden.