Udland

Se mobiloptagelser lige efter helikopterstyrtet i Norge

En helikopter styrtede fredag ned i det vestlige Norge - alle om bord formodes at have miste livet ved styrtet.

Se optagelser fra nedstyrtningsstedet kort tid efter styrtet i videoen ovenfor.

En helikopter med 13 personer styrtede fredag ned i det vestlige Norge cirka 20 kilometer fra Bergen.

Ifølge norske myndigheder formodes alle om bord være omkommet, og hovedredningscentralen oplyser, at 11 af de omkomne er fundet, skriver VG.

Styrtet fandt sted ved øen Turøy, og mobiloptagelser fra stedet kort tid efter viser – som det ses i videoen øverst – hvordan dele af helikopteren ligger på land og brænder, mens selve helikoptervraget ligger i havet ud for på 15-20 meters dybde.

Det blev fredag eftermiddag besluttet at indstille eftersøgningen efter de sidste to omkomne, hvoraf 11 var norske, en var brite og en var italiener.

11 af de omkomne var Statoil-ansatte, der var på vej fra Gulflaks til Flesland, og Statoil har nu oprettet et center for de pårørende i Bergen, hvor de kan henvende sig og få oplysninger om deres familiemedlemmer.

- Vores første prioritet er nu at tage os af de berørte og de pårørende, siger Statoils talsmand.

Han oplyser desuden, at Statoil har standset al flyvning med helikoptere af samme type som den forulykkede helikopter, Eurocopter (EC)225.

Eurocopter (EC)225-modellen, der også kaldes Super Puma, har de senere år været involveret i en række ulykker, og fredag eftermiddag nedlagde de norske luftfartsmyndigheder forbud mod al flyvning med flytypen i Norge.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I videoen nedenfor kan du se billeder fra TV 2 Norge, efter redningsarbejdet gik i gang: