Udland

Eftersøgning indstillet: 13 døde efter helikopterstyrt i Norge

Ulykken er sket ved kysten uden for Bergen.

En helikopter er styrtet ved øen Turøy i det vestlige Norge, skriver VG. Ifølge norske myndigheder var der 13 personer med helikopteren, da den styrtede.

Ved 17,30-tiden opyste lederen af redingsaktionen, Børge Galta, overfor VG, at der ikke er længere er håb om at finde nogen i live.

- Vi kan bekræfte nu, at alle 13 er omkommet, siger Børge Galta iføge VG.

Ifølge Flightradar var helikopteren var på vej mod land fra Gullfaks B-boreplatformen, da ulykken skete.

Statoil bekræfter, at helikopteren var på vej fra Gullfaks til Flesland med deres ansatte oliearbejdere. Olieselskabet er begyndt at oprette et pårørendecenter, skriver Aftenbladet. Samtidig har Statoil indstillet al selskabets helikoptertrafik indtil videre.

11 af de 13 personer var ansatte hos Statoil. De to sidste var besætningen på helikopteren.

Arne Sigve Nylund, direktør for Statoil i Norge, oplyser ved et pressemøde, at de 11 var på arbejde for Statoil, da ulykken skete.

Helikopteren betragtes for at være totalhavareret, fortæller pressetalsmand for hovedredningscentralen, John Sjursø.

- Den ligger delvis på land og delvis i havet, siger han til VG.

- Alt tyder på, at det har været en voldsom affære.

Størstedelen af helikopteren er fundet cirka 20 meter fra land på 5-7 meters dybde, skriver TV 2 Norge. Helikopterens rotor blev fredag eftermiddag fundet 200-300 meter fra resten af helikopteren, rapporterer norske medier.

Det Norske Luftfartstilsyn oplyste fredag aften til Dagbladet.no, at de to sorte bokse i den forulykkede helikopter er fundet.

Fredag eftermiddag indførte de civile norske luftfartsmyndigheder flyveforbud for EC 225-helikoptere i Norge, også kendt som Super Puma. Det var en EC 225 helikopter, der styrtede.

Stort set gået i opløsning

Tidligere har der været meldinger om, at der var op til 17 personer med helikopteren, men de officielle oplysninger lyder på 13 personer, skriver VG.

Myndighederne har sendt adskillige fartøjer med dykkere mod stedet, hvor helikopteren er styrtet.

Politiet blev varslet om ulykken klokken 11.55. Ifølge heliport.no var det planlagt, at helikopteren skulle tage fra Gullfaks klokken 11.16 og ankomme i Bergen Lufthavn Flesland klokken 12.08.

Der er endnu ikke meldinger om, hvad der er skyld i styrtet.

Ifølge TV 2 Norge er vejret ved ulykkesstedet forholdsvis stille.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der endnu ikke meldinger om, at der skulle være danskere involveret i ulykken.

Ifølge Bergens Tidende (BT) skal norsk kriminalpolitis ID-gruppe nu styre identificeringsprocessen efter styrtet. Presseansvarlig Ida Dahl Nilsson siger at hele ID-gruppen er blevet aktiveret og rejser til ulykkesstedet. ID-gruppen består af kriminalteknikere, retspatologer og tandlæger. Norsk kriminalpoliti vil sende 20 folk til stedet.

Alvorlige helikopterulykker i Norge

 1. 2016

  1. Turøy, Bergen

   En helikopter styrter ned uden for Turøy ved Bergen. Der har angiveligt været 13 om bord.

 2. 2014

  1. Hole

   To mænd omkom, da en helikopter fra Norsk Luftambulance ramte en højspændingsledning og styrtede ned ved en vejtunnel på E16 ved Hole.

 3. 2012

  1. Mosjøen, Nordnorge

   To personer omkom, da en helikopter af typen Robinson 44 tilhørende Jämtnads Flyg styrtede ned i Mosjøen i Nordnorge.

 4. 2011

  1. Hardanger

   Fem omkom, da en helikopter af typen Eurocopter AS350 B3 tilknyttet Airlift-basen i Kinsarvik havarerede i Hardanger under en privat flyveopvisning.

 5. 2010

  1. Horten

   Alle fire om bord omkom, da en helikopter af typen Robinson R. 44 Astro styrtede ned og gik igennem isen uden for havnebassinet i Horten. Helikopteren tilhørte Midtnorsk Helikopterservice AS.

 6. 2009

  1. Rostadalen, Målslev

   En pilot omkom, da en helikopter havarerede, da den var på jorden i Rostadalen i Målslev.

 7. 2008

  1. Svalbard

   Tre personer omkom, da en russisk helikopter af typen typen MI-8 med ni personer om bord styrtede ned cirka fire kilometer fra Barentsburg på Svalbard.

 8. 2006

  1. To personer omkom, da en helikopter styrtede under fragten af byggematerialer.