Udland

Bygningskollaps i Nairobi koster mindst syv livet

Hidtil er syv mennesker bekræftet døde, efter at en seksetagers bygning er styrtet sammen i Kenyas hovedstad.

Mindst syv mennesker er døde, efter at en seksetagers bygning fredag aften kollapsede i den kenyanske hovedstad, Nairobi, formentlig på grund af massiv regn.

Det oplyser det lokale politi lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hidtil er 121 mennesker blevet reddet ud af murbrokkerne, og redningsarbejdere arbejder fortsat på højtryk for at forsøge at finde flere overlevende.

- Vi har mistet syv personer, efter at bygningen kollapsede i aftes. 121 andre er blevet reddet ud og bragt til hospitalet, siger politichefen i Nairobi, Japheth Koome, til AFP.

Flere fanget under murbrokker

Det står endnu ikke klart, hvor mange mennesker der var i bygningen, da den kollapsede, men Røde Kors i Kenya vurderer, at 150 husstande har fået skader.

- Vi ved ikke, hvor mange mennesker der stadig ligger under murbrokkerne, men vi frygter, at der stadig er flere, siger Arnolda Shiundu, der er talskvinde for kenyanske Røde Kors.

Bygninger evakueret

To bygninger, der grænser op til den sammenstyrtede boligblok i det fattige og tætbefolkede Huruma-kvarter, er blevet erklæret for usikre og er lørdag blevet evakueret.

Det var efter alt at dømme massivt regnvejr og oversvømmelser, der fik bygningen til at styrte sammen fredag omkring klokken 18.30 lokal tid.

- Bygningen styrtede sammen under de kraftige regnskyl, men vi mangler stadig at fastslå, om alle procedurer er blevet fulgt, da boligblokken blev bygget for to år siden, siger viceguvernøren i Nairobi, Jonathan Mueke.

Mange bygninger er i dårlig stand

Der er rift om boligerne i byen, og det får mange udlejere til at misligholde deres ejendomme, fordi de trods dette ikke har problemer med at leje ud. Ifølge Kenyas arkitektursammenslutning lever omkring halvdelen af bygningerne i den kenyanske hovedstad ikke op til reglerne på området. Det er dog uvist, om dette også gælder for den sammenstyrtede bygning.

I mange dage har Nairobi været præget af kraftige regnskyl.

Og ifølge britiske BBC har lokale medier tidligere fredag rapporteret om, at mindst tre mennesker blev dræbt, da en mur, der adskilte den russiske ambassade og Kenyas forsvarsministerium, braste sammen.

Yderligere tre blev såret, skriver The Nation. Ofrene havde alle søgt læ for regnen ved muren.