Udland

Rigmand kendt fra HBO-dokumentar idømt syv års fængsel

Robert Durst fra HBO-dokumentaren ”The Jinx” er blevet idømt syv års fængsel for at være i besiddelse af et våben. Nu venter drabssag i Los Angeles.

Mangemillionæren Robert Durst fra HBO-dokumentaren ”The Jinx” er blevet idømt syv års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Dommen blev afsagt i går ved en domstol i New Orleans, hvor det også blev bestemt, at 73-årige Robert Durst skal overflyttes til et fængsel i Californien, hvor endnu en retssag mod ham er ved at blive forberedt. Det skriver The independent.

Durst er udover våbenbesiddelsen mistænkt for sin hustrus forsvinden og to drab.

14. marts sidste år blev Robert Durst anholdt på et hotel i New Orleans, hvor han ifølge FBI havde indlogeret sig under falsk navn. Durst var i besiddelse af både cannabis og den ulovlige revolver, som han nu er dømt for.

Tilstod mord ved en fejl

Robert Durst har indvilget i at lade sig udlevere til politiet i Los Angeles, der i første omgang har sigtet ham for drabet på veninden og journalisten Susan Berman.

Robert Dursts historie blev genstand for voldsom debat i fjor, da HBO viste dokumentarserien ”The Jinx”. I den forbindelse gav han et interview, men under en pause glemte han at slukke sin mikrofon, da han talte med sig selv på toilettet.

I det to minutter lange klip høres han tale usammenhængende med sig selv:

- Hvad helvede gjorde jeg? Slog dem alle ihjel… Selvfølgelig.

Forklædt som stum kvinde

71-årige Robert Durst var gift med Kathleen McCormack Durst, som sidst blev set i live 31. januar 1982. Parret boede hver for sig, og Robert Durst havde en anden kæreste, da hustruen forsvandt. Hun er aldrig blevet fundet, og ingen er nogensinde blevet tiltalt i sagen.

I december 2000 blev Robert Dursts veninde, Susan Berman, så fundet dræbt af skud i sit hjem i Beverly Hills i Californien. Durst blev afhørt, men aldrig sigtet eller tiltalt.

I tiden op til og efter Bermans død levede Robert Durst i Galveston i Texas, hvor han var forklædt som en stum kvinde, tilsyneladende for at undgå at svare på spørgsmål om sin hustru og Berman.

Stjal sandwich og blev anholdt

I oktober 2001 blev Robert Durst anholdt for at myrde og partere sin nabo Morris Black. Han indrømmede, men forsvarede sig med, at det var sket i selvforsvar. Han blev løsladt mod kaution, hvorefter han gik under jorden. Han blev anholdt igen halvanden måned senere, da han forsøgte at stjæle en kyllingesandwich i et supermarked i byen Bethlehem i Pennsylvania, selvom han havde 500 dollars på lommen.

I 2004 blev han idømt fem års fængsel for mordet på Morris Black, men han blev løsladt igen året efter.

Historien om Robert Durst og hans hustrus forsvinden dannede også baggrund for filmen ”All Good Things” fra 2010 med Ryan Gosling og Kirsten Dunst i hovedrollerne. Filmen blev instrueret af Andrew Jarecki, der også står bag ”The Jinx”.