Udland

Aktivist og magasin-redaktør hakket til døde i Bangladesh

Antallet af voldelige angreb begået af islamister i Bangladesh er steget markant i de seneste måneder.

Formodede militante islamister i Bangladesh angreb mandag en forkæmper for homoseksuelles rettigheder i hans hjem i hovedstaden Dhaka og hakkede ham og en anden person ihjel, oplyser BBC.

Drabet sker kort efter en universitetsprofessor blev dræbt med macheter ved et angreb, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Et af ofrene for mandagens angreb, Julhas Mannan, var redaktør af LGBT-magasinet Roopbaan for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner.

En talsmand for politiet siger, at tre personer ankom til lejligheden i Dhaka, hvor de foregav, at de skulle aflevere en pakke. De dræbte de to personer i lejligheden med skarpe våben og slog dem ihjel.

Antallet af voldelige angreb begået af islamister i det muslimske land er steget markant i de seneste måneder. Angrebene har været rettet mod liberale aktivister og medlemmer af muslimske sekter og andre religiøse grupper.

IS har taget ansvaret 

Islamisk Stat har taget skylden for et angreb i weekenden på den 58-årige universitetsprofessor Rezaul Karim Siddique, som blev angrebet bagfra med macheter, da han kom gående fra sit hjem og var på vej op til busstationen i byen Rajshahi. Han underviste i engelsk på byens universitet.

- Han blev hakket mindst tre gange i nakken, som blev skåret 70-80 procent over, siger Rajshahi politikommissær, Mohammad Shamsuddin.

Professoren blev dræbt, fordi han havde "opfordret til ateisme", hævder Islamisk Stat, som har taget skylden for angrebet.

Professor Siddiques kolleger på universitet siger imidlertid ifølge Reuters, at han aldrig skrev eller talte om religion.

En ung jurastuderende og onlineaktivist, Nazimuddin Samad, der havde skrevet negativt om islam på sin Facebook-side, blev brutalt dræbt i Bangladesh tidligere på måneden. Den 26-årige aktivist blev dræbt på åben gade i hovedstaden Dhaka.

- Mindst fire overfaldsmænd hakkede en machete i hovedet på Nazimuddin Samad, sagde Syed Nurul Islam fra Dhakas lokale politi til AFP for godt to uger siden.

En gruppe med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda har taget skylden for angrebet på Samad, der angiveligt blev slået ihjel på grund af sine meget åbne ateistiske holdninger.