Udland

630.000 tyske biler tilbagekaldes i Europa

Den tyske trafikminister siger, at der er problemer med de værdier, der kan måles ved udstødningen.

Tyske bilfabrikker tilbagekalder 630.000 dieselbiler i Europa på grund af problemer med udstødningsgasser. Det gælder blandt biler fra Audi, Mercedes, og Volkswagen.

Den tyske trafikminister, Alexander Dobrindt, siger, at der er problemer med de værdier, der kan måles ved udstødningen.

Ud over biler fra Audi, Volkswagen og Mercedes drejer det sig om biler fra Opel og Porsche, siger en regeringskilde til nyhedsbureauet AFP.

Men også biler fra de franske Renault-fabrikker er blevet målt, og her er der også konstateret "uregelmæssigheder", siger kilden.

Fredag eftermiddag vil Dobrindt forklare, hvad der er registreret om udstødningsgasser fra forskellige dieselbiler.

Det er en test, der blev sat i værk, efter at de amerikanske miljømyndigheder sidste år afslørede, at dieselbiler fra de tyske folkevognsfabrikker viser vidt forskellige tal, når udstødningen måles i laboratorier og på landeveje.

De amerikanske test viste, at VW bevidst snød med udledningerne, så bilerne fremstod mere miljøvenlige, end de faktisk var.

Samtidig har kilder senest oplyst, at VW har afsat 122 milliarder kroner til at dække omkostningerne i forbindelse med skandalen, skrev nyhedsbureauet dpa torsdag aften.

Tidligere på ugen oplyste de amerikanske myndigheder, at de havde indgået en aftale med VW.

Der er solgt i alt 580.000 dieselbiler i USA fra den tyske bilfabrik og dens søsterfabrikker.

Ifølge aftalen skal ejerne af de tyske dieselbiler tilbydes, at VW tilbagekøber deres biler, eller at bilerne får sat nye udstyr i, der reducerer udstødningsgasserne.