Udland

Store stjerner og Obama mindes Prince: - Vi har mistet vores største levende musiker

Flere musikere udtrykker deres sorg over Prince's død på de sociale medier.

Det amerikanske popikon Prince døde torsdag aften, dansk tid, i sit hjem i Minnesota, USA. Det bekræfter sangerens manager.

Mange vil huske Prince som en af de helt store på hele verdens musikscene. Og en af de, der i dag har valgt at udtrykke sin sorg og beundring over for det musikalske multitalent, er popikonet Justin Timberlake, som på Instagram skriver om sine oplevelser med Prince.

- Det var Rasperry Beret. Jeg var 4 år. Ja, 4. Jeg kan huske, at jeg elskede den sang med det samme, skriver Timberlake, som også kom til at møde sit store idol som voksen:

- Jeg er ked af det, men jeg smiler, når jeg tænker på hvert et sekund, som jeg var så heldig at tilbringe i hans selskab. Vi har mistet vores største levende musiker. Men hans musik vil aldrig dø.

Lukas Graham har også kommenteret dødsfaldet.

Også R&B-sangeren Chaka Khan, som Prince har leveret sangen 'I Feel for you' til, husker ham til aften på Twitter.

- Jeg elskede ham, verden elskede ham. Nu har han fundet fred hos Gud. Hvil i styrke, @prince, min bror, skriver hun.

Også det irske rockband U2 husker deres musikalske kollega Prince ved at gå i sort på Twitter.

På Facebook kommenterer skuespilleren Will Smith også dødsfaldet.

- Jeg er lamslået og sønderknust. Jeg talte med ham i aftes (onsdag, red.). I dag sørger Jada (Will Smiths kone, red.) og jeg med jer alle over tabet af en smuk poet, en sand inspiration, og en af de mest storslåede kunstnere, der nogensinde har prydet denne jord.

I am stunned and heartbroken. I just spoke with him last night. Today, Jada & I mourn with all of you the loss of a...

Posted by Will Smith on Thursday, April 21, 2016

Obama: Verden har mistet et kreativt ikon

Også den amerikanske præsident Barack Obama er gået til tasterne for at hædre den store musikstjerne.

Today, the world lost a creative icon. Michelle and I join millions of fans from around the world in mourning the sudden...

Posted by POTUS 44 on Thursday, April 21, 2016

- I dag (torsdag, red.) har verden mistet et kreativt ikon. Michelle og jeg slutter os til millioner af fans fra hele verden i sorg over Princes pludselige død. Få artister har haft så stor indflydelse på popmusik eller har rørt så mange med deres talent, som Prince. Som en af vor tids mest begavede og talentfulde musikere kunne Prince det hele. Funk, R&B, Rock and roll. Han var en virtuos musiker, en brillant bandleder og en elektrificerende performer, skriver Barack Obama og tilføjer:

- ”En stærk sjæl bryder reglerne,” sagde Prince engang – og ingens sjæl var stærkere, modigere eller mere kreativ. Vores tanker og bønner går til hans familie, band og alle, som elskede ham.

Prince var måske mest populær i i 1980'erne, og en af 80'ernes andre store popstjerner, som dog allerede nåede i samme liga som Prince, MC Hammer, husker ham også på Twitter:

- Jeg elskede denne mand. For tidligt. Jeg kan ikke forstå det, men det er desværre sandt. Himlen er din. RIP.

Også Guns n' Roses-guitaristen Slash sender sine tanker til Prince på de sociale medier:

Også i Danmark reagerer de kendte på Prince's alt for tidlige død. Blandt andet er sangerinden Pernille Rosendahl er ramt af popikonets død.