Udland

Princes danske eks-kæreste: Det er næsten ubærligt

Den danske radiovært Mayianne Dinesen har tidligere været kæreste med Prince.

For den danske radiovært Mayianne Dinesen, 49, er nyheden om Princes død kommet som et chok. Hun har været kæreste med den store rockstjerne i 1989-1990.

- Jeg har først lige hørt hvad der er sket (det lidt man ved), skrev Mayianne Dinesen i en sms til TV 2 tidligt torsdag aften

Mayianne Dinesen var kun 23, da hun i 1989 fik lov til at interviewe Prince. Der var kemi mellem de to, og de var kærester et års tid. Mayianne Dinesen er meget berørt over Princes død.

- Jeg er meget berørt, skriver Mayianne Dinesen til TV 2. Hun skriver også, at hun lige skal samle sig ovenpå den triste nyhed.

Senere torsdag aften fik TV 2 og flere andre medier en sms fra Mayianne Dinesen, hvor hun skriver om den store sorg, hun føler ved Princes død.

- For kort tid siden fik jeg meddelelsen om, at Prince er fundet død i sit hjem i morges. Det er en chokerende besked, som berører mig dybt, skriver Mayianne Dinesen, der først var fan af stjernen.

- Jeg var både stor fan og lærte mennesket bag at kende i et kort glimt for mange år siden. Verden har mistet et utroligt fint, sensitivt og generøst menneske, der levede og åndede for sin kunst, som han udførte med den største kærlighed til æstetik og ekvilibrisme, skriver Mayianne Dinesen, der beskriver Prince som et varmt menneske.

- Jeg oplevede ham også privat. En omsorgsfuld, betænksom og kærlig mand, der levede sit liv fuldt ud i overenstemmelse med sin spirituelle overbevisning - og altid i troen på det gode i folk omkring ham, skriver Mayianne Dinesen, der er overbevist om, at det ikke er stoffer, der har kostet Prince livet.

- Der kan vel nærmest ikke være mange, der vil mistænke det sædvanlige, alkohol eller stoffer for at være årsagen til hans død. Den mand jeg kendte, tog i hvert fald aldrig berusende midler. Det havde han ikke brug for, og det var han inderligt imod. Prince havde musikken, som inspirerede ham og fyldte ham op. Han fik guddommelige inspirationer og fulgte dem med stærk inspiration og stor dedikation og smittende entusiasme, skriver Mayianne Dinesen, der betegner Princes død som et stort tab.

- Vi har mistet et musikalsk geni og et meget levende, legesygt og fint menneske. Det er næsten ubærligt at tænke på, at han ikke er hos os mere. Jeg forventer hele tiden, at han dukker op lige pludselig og spørger, hvad jeg synes om hans seneste album og kan jeg høre hvem der spiller dette og hint instrument med et drillesygt gilmt i øjet som da vi kendte hinanden. Så meget desto mere sørgeligt, at det ikke kommer til at ske mere - i dette liv, skriver Mayianne Dinesen. Hun minder dog også om, at musikken lever videre.

- Men han har efterladt en stor arv, som vi altid kan bruge. I den har han lagt hele sin sjæl og sit liv. Og den fineste af slagsen, slutter Mayianne Dinesen.