Udland

Nikolaj Koppel: Jeg føler, jeg har mistet en livsledsager

Nikolaj Koppel var selv stor fan af Prince, der i dag blev fundet død i sit hjem i USA.

- Jeg føler, at jeg har mistet en livsledsager.

Sådan lyder det fra Nikolaj Koppel, som er musiker og underdirektør i Tivoli. Han måtte i dag holde ind til siden i sin bil, da han hørte nyheden om, at popikonet Prince var død.

- Personligt handler det jo om, at der er en del af ens ungdom, der er slut. Men også det, at tage afsked med et musikalsk geni. En musikalsk gåde. Han var en stor del af mange menneskers liv - her under mit eget, siger Nikolaj Koppel, som kalder Prince for et nærmest bundløst talent.

- Det, at det slutter så akut fra den ene time til den næste, og det, at han ikke længere er i blandt os - det var et meget rørende øjeblik, der midt på motorvejen, siger han og uddyber:

- Det var vor tids Mozart, vi har mistet i dag. Det er - i nyere tid - den største performer, verden har set. Jeg ville ønske, at jeg havde mødt ham på en eller anden måde. Jeg har prøvet adskillige gange at komme til det, men jeg må leve med, at jeg har hans musik for evigt.

Efterlader sig et stort eftermæle

Nikolaj Koppel, som selv er musiker, mener, at Prince vil komme til at efterlade sig et stort eftermæle, som vil efterlade et stort aftryk på nutidens og fremtidens musikere og sangskrivere.

- Mange af de kunstnere, der står forrest i dag, og som tegner det musikalske landskab inden for popmusikken, for eksempel Justin Timberlake og Rihanna, er jo kunstnere, der musikalsk og udtryksmæssigt står på skuldrene af Prince's arv. Så der er rigtig mange, der har meget at takke ham for, og der er mange, der begræder tabet i dag.

Prince blev fundet død tidligt torsdag morgen, amerikansk tid, i sit hjem i Paisley Park i Minnesota. Ifølge nyhedsbureauet AP siger en talsmand for sherifkontoret i Carver County, at redningsfolk blev sendt til Princes musikstudie, hvor Prince blev fundet livløs i en elevator. Forsøg på at genoplive ham med kunstigt åndedræt og hjertemassage lykkedes ikke. Dødsårsagen er endnu ikke fastslået.