Udland

Spækhuggere reddet efter otte timers kamp for overlevelse

Det tog otte timer at redde en gruppe spækhuggere, der var fanget i det frosne hav ud for Ruslands østkyst.

Det kunne have gået grueligt galt for tre voksne spækhuggere og en unge, der tirsdag var fanget i det isfyldte Okhotsk-hav i det østlige Rusland. 

Heldigvis var en gruppe fiskere fra den nærliggende by Kotovo opmærksomme, da de hørte spækhuggernes hylen sent om aftenen og fandt dem 400 meter fra kysten, skriver The Daily Mail.

Tre af hvalerne havde i følge avisen plads til at bevæge sig, men den ene spækhugger var tæt på at drukne, da den blev fanget under isen og ikke kunne få luft.

Kæmpede i otte timer

Minsteriet for nødsituationer fik hurtigt sendt et skib ud for at hjælpe, og redningsarbejderne kæmpede i otte lange timer for at få fjernet de store isblokke, så de fire spækhuggere kunne komme fri. 

De tre mindste spækhuggere kom først fri og blev fodret, mens det tog lidt længere tid at frigøre den største af hvalerne på cirka syv meter. Redningsarbejderne måtte også behandle en af hvalerne for sår, som den havde pådraget sig.

Ifølge RT har det lokale nødhjælpsministerie udtalt:

- Redningsarbejderne og de frivillige, der blev ved dyret om natten, dækkede den med en presenning for at mindske varmetabet og skubbede de isblokke væk, som kunne skade den. 

De mange timers arbejde bar heldigvis frugt. Og klokken cirka seks om morgenen lokal tid kunne den sidste hval svømme ud i det fri. 

En båd blev hejst i vandet fra skibet, så redningsarbejdere og frivillige kunne komme ud til de indespærrede spækhuggere.
Redningsarbejderne skubbede isblokkene væk, så spækhuggerne kunne komme fri.
Til sidst havde de russiske reddere skabt så meget passage, at den sidste og største af spækhuggerne kunne svømme ud i det fri.