Udland

6-årig pige ville give hjemløs brød - gav ham 5.000 ved en fejl

En hjemløs fik fredag eftermiddag jackpot, da en seks-årig pige fik medlidenhed med ham. Nu er han sporløst forsvundet.

Det gjorde indtryk på en seks-årig norsk pige, da hun så en hjemløs sælger af den norske pendant til Hus Forbi, Folk er Folk, i den norske by Gjøvik, nord for Oslo. 

Pigen ville ikke bare købe et af den hjemløses blade. Hun ville sikre sig, at han fik noget at spise, og derfor købte hun en pose boller, som hun ville forære manden. 

Men hendes barmhjertige gerning blev meget mere godhjertet, end det var meningen. Og derfor leder politiet nu efter den hjemløse, der ikke er set i Gjøvik siden, skriver lokalavisen Gjøviks Blad.

En kontant overraskelse

Da pigen og hendes voksne storesøster kom hjem, opdagede de, at der var sket en fejl. En dyr fejl!

Derhjemme stod de nemlig med den pose boller, som den hjemløse skulle have haft, og ikke posen med søsterens pung.

I pungen, som den hjemløse nu er i besiddelse af, lå intet mindre end 5000 kroner, som søsteren netop havde hævet i en hæveautomat. 

De to søstre skyndte sig tilbage for at rette misforståelsen, men da var der, måske ikke så overraskende, ingen bladsælger at se nogen steder.

Eftersøger den hjemløse 

Ifølge den norske avis VG har politiet ledt efter den rumænske bladsælger lige siden. 

Indsatsleder Bård Christiansen fra Innlandet politidistrikt fortæller til avisen, at man mener at vide, hvilken hjemløs, der ved et uheld fik posen med 5000 kroner. 

Det skal være en rumænsk mand, der er omkring 60 år og var iført mørkt tøj, da han fik posen af den godhjertede lille pige. 

- Det er ikke let at finde den slags mennesker. De har ikke faste steder i byen, hvor de holder til. Man ved aldrig, hvor de opholder sig, siger Bård Christiansen, der har adviseret de omkringliggende politikredse om også at holde øje med manden. 

Han vil ikke oplyse, om sagen kan få konsekvenser for den hjemløse. Men politiet behandler det indtil videre som en sag om bortkommende ejendele og altså ikke som tyveri.

- Men der lå forskellige bankkort og lignende i posen, som han naturligvis ikke må beholde, siger indsatslederen.