Udland

Venezuela ændrer tidszone for at spare på strømmen

Præsident Nicolás Maduro stiller uret en halv time tilbage i Venezuela i et forsøg på at lette landets energikrise.

Venezuela ændrer deres tidszone med en halv time. Det har præsident Nicolás Maduro besluttet i det seneste i rækken af tiltag, som skal dæmme op for landets energikrise. Målet er at reducere energiforbruget i kraft af mere sollys om eftermiddagen.

Den nye tidszone træder i kraft 1. maj, hvor Venezuela vil være fire timer efter den internationale tidsstandard GMT. Det skriver flere internationale medier, herunder The Guardian

Det var faktisk også tidligere landets tidszone, før den daværende præsident Hugo Chavez besluttede at regulere tiden med en halv time i 2007, så børn ville være sikret dagslys på vej til skole.

Landet har jævnligt lange strømudfald i både hovedstaden Caracas og andre steder i landet. Det skyldes ifølge kritikere, at der ikke investeres i vedligeholdelse af energianlæg og ej heller investeres i nye.

Senest har Guri-reservoiret, som står for to tredjedele af Venezuelas elproduktion, svigtet.

Den nye foranstaltning kommer i kølvandet på, at Maduro blandt andet allerede har dikteret fredagsfri i to måneder, opfordret kvinder til at skrue ned på føntørringen og pålagt indkøbscentre at generere egen energi og afkortet arbejdstiden.