Udland

Billede deles igen og igen: Her stopper politiet to-årig efter biljagt

To-årig dreng 'anholdt' af politiet efter vild biljagt. Politiet / Politiet

To politifolk i det vestlige Sverige har fået stor medvind på sociale medier efter at have delt et billede af en to-årig fartbølle.

Politiet i vores naboland mod nord har heldigvis stadig tid til andet end grænsekontrol og bandeopgør.

I Östra Skaraborg Politikreds lidt nordøst for Göteborg var de to politifolk Roy og Christin midtpunktet for en biljagt i den lette ende.

- Pludselig fik vi øje på en hvid bil, der kørte meget hurtigt. Den havde retning mod os. Vi var begge sikre - dette måtte kontrolleres!, skriver de på kredsens Facebook-profil.

Førte ikke til anholdelse

Bilen nærmede sig de to politifolk, som ikke veg en meter. Efter en kort eftersættelse fik de standset køretøjet. Bag rattet sad den to-årige dreng Lidd, som ikke havde papirerne i orden.

- Han havde ikke noget kørekort og han var en stille fyr, skriver politiet.

Billedet af 'anholdelsen' er blevet delt et hav af gange og liket af knap 28.000 mennesker - selvom den lille politikreds kun har 15.000 følgere.

Og heldigvis slap Lidd med en påtale, trods den aggressive kørsel mod betjentene og det manglende kørekort.

- Vi kender ham ikke fra tidligere og efter en kort samtale viste han sig at være hyggelig fyr. Han talte særligt meget om sin bror. Vi forlod stedet uden at tage nogen med os, oplyser Roy og Christin.

Det var ett helt vanligt dagspass. Efter en nykterhetskontroll i Tidan bestämde sig min kollega och jag för att ta en...

Posted by Polisen Östra Skaraborg on Tuesday, April 12, 2016