Terrorangreb i Bruxelles

Statsanklager: Bruxelles-terrorister ville angribe Paris igen

Mohamed Abrini (th.) havde tilsyneladende tætte forbindelser til gerningsmændene bag terrorangrebene i Paris i november. - / Scanpix Denmark

Terrorgruppen, der stod bag angrebene i Bruxelles, havde oprindeligt planlagt et nyt angreb i Paris, oplyser den belgiske statsanklager.

Ifølge nye oplysninger fra den belgiske statsanklager planlagde terroristerne, der stod bag angrebene i Bruxelles den 22. marts, et nyt angreb i Paris.

Det skriver nyhedsbureauerne AP og Reuters.

Ifølge statsanklageren blev gerningsmændene imidlertid overrasket over, hvor hurtigt efterforskningen efter terrorangrebene i Paris skred frem, og derfor besluttede de at fremskynde angrebet og flytte det til den belgiske hovedstad.

Her blev 16 personer dræbt i lufthavnen Zaventem, og kort efter blev yderligere 16 dræbt ved en eksplosion ved metrostationen Maelbeek.

Forbindelser mellem celler

Efterforskere har fundet bevismateriale, der forbinder terrorcellen, der var ansvarlige for angrebene i Bruxelles, med gruppen, der dræbte 130 mennesker i Paris i november. 

Lørdag sigtede belgiske myndigheder fire mænd for deltagelsen i "terrordrab" og "aktiviteter forbundet med terrorgrupperinger" i forbindelse med terrorangrebene i Bruxelles. 

Sigtelserne var blandt andet rettet mod Mohamed Abrini, som siden er blevet identificeret som "manden med hatten" (se billedet ovenfor), som på overvågningsbilleder er set sammen med to selvmordsbombere umiddelbart inden angrebet i Zaventem-lufthavnen. 

Flere beviser mod Abrini

Det er kommet frem, at Mohamed Abrini barndomsvenner med brødrene Salah og Brahim Abdeslam, der begge er mistænkt for at stå bag angrebene i Paris, og at han også havde forbindelser til Abdelhamid Abbaoud, der selv blev dræbt i den franske hovedstad. Sidstnævnte menes at være én af hovedarkitekterne bag angrebene i Paris. 

Mohamed Abrinis fingeraftryk og DNA blev fundet i en bil, der blev brugt under angrebet i Paris og senere også i en lejlighed i Bruxelles-forstaden Schaerbeck, som blev ransaget kort efter terrorangrebet i Zaventem-lufthavnen. 

Mohamed Abrini menes tilmed at være rejst til Syrien, hvor hans yngre bror blev dræbt i 2014 i en fransk afdeling af Islamisk Stat. 

De øvrige mistænkte er blevet idenficeret som Osama Krayem, Herve B. M. og Bilal E. M.