Udland

Seks personer er anholdt efter Bruxelles-terror

Belgisk politi på arbejde STEPHANIE LECOCQ / Scanpix Denmark

Seks personer, som angiveligt har forbindelse til terrorangreb i Bruxelles, er i politiets varetægt.

Selv om anklagemyndigheden fredag meldte ud, at fem personer blev anholdt i en aktion i forbindelse med terrorangrebene i Bruxelles i sidste måned, bekræftes det lørdag, at seks personer blev anholdt.

Det oplyser en kilde fra myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Talsmanden oplyser ikke yderligere om den sjette anholdte, men ifølge AFP vil en skriftlig udtalelse blive offentliggjort senere lørdag.

Svensk statsborger måske indblandet

Anholdelserne er sket i forbindelse med sidste måneds angreb mod Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek. Angrebene kostede 32 mennesker livet.

En af de seks anholdte er en mand, der identificeres som Osama K. Flere medier mener, at han skulle være svensk statsborger. Det kan de svenske myndigheder dog ikke bekræfte.

Ud over de nu seks anholdte er den 31-årige belgisk-marokkaner Mohamed Abrini også anholdt.

Kan være 'manden med hatten'

Anklagemyndigheden siger, at den stadig undersøger, om Abrini er identisk med "manden med hatten", der på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui.

Mohamed Abrini har været på listen over Europas mest eftersøgte, siden han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam, som også er anholdt, to dage inden angrebene i den franske hovedstad sidste år.

Lørdag eftermiddag gennemførte belgisk politi en større politiaktion i Bruxelles' Etterbeek-distrikt.

Nyhedsbureauet Reuters, som har en journalist på stedet i Etterbeek, skriver, at et lejlighedskompleks var blevet ransaget, og at beboerne var evakueret. Aktionen skulle være overstået omkring 13.30 lørdag eftermiddag. Dog er området stadig afspærret, skriver det belgiske medie RTBF.