Udland

Cameron: Jeg kunne have håndteret skattelysagen bedre

David Cameron erkender lørdag, at han kunnet have klaret sagen om sine aktier i faderens firma bedre.

Den britiske premierminister, David Cameron, har ikke haft den bedste uge, efter at hans afdøde fars navn dukkede op i de lækkede Panama-papirer fra et advokatfirma, som angiveligt har hjulpet kunderne med at undgå at betale skat i deres hjemlande.

I forbindelse med afsløringen om David Camerons mulige forbindelse til den potentielt belastende skattely-skandale, valgte premierministeren selv at fortælle offentligheden, at han har haft aktier i sin fars Bahamas-baserede firma.

Aktier som David Cameron valgte at sælge, inden han blev premierminister i Storbritannien.

Vil offentliggøre papirer

David Cameron erkender lørdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at han ikke har håndteret situationen optimalt og bekræfter, at han vil offentliggøre detaljer om sine skatteregnskaber gennem årene.

- Det har ikke været en god uge. Jeg ved, at jeg skulle have håndteret det her bedre, siger han ved det Konservative Partis konference lørdag.

- Jeg ved, der er lektier, jeg skal lære, og jeg har tænkt mig at lære dem.

- Lad være med at bebrejde Downing Street nummer 10 eller navnløse politiske rådgivere, bebrejd mig.

Drev flere investeringsfonde

Den britiske premierminister fortalte torsdag, at han havde haft aktier i faderens selskab.

Faren Ian Cameron var direktør i selskabet Blairmore Holdings, der havde hovedsæde på Bahamas, hvor han ifølge britiske medier drev et netværk af investeringsfonde.

David Cameron købte aktierne i Blairmore Holdings sammen med sin kone i 1997 for 12.497 pund svarende til omkring 115.000 kroner og solgte dem for 31.500 pund svarende til omkring 290.000 kroner.

Solgte før han blev premierminister

Salget af aktierne skete fire måneder, inden han blev premierminister i 2010.

- Jeg solgte aktierne. Faktisk solgte jeg alle de aktier, jeg ejede, da jeg blev premierminister, siger han lørdag og fortsætter:

- Senere hen vil jeg offentliggøre information om mine skatteregnskaber, ikke bare for i år, men også for flere år tilbage. Det vil jeg gøre for at skabe åbenhed og gennemsigtighed omkring de her ting.

- Jeg kommer til at være den første premierminister nogensinde til at gøre det.

I tirsdags afviste den britiske premierminister, at han ejer aktier eller har værdier i skattelyselskaber.