Udland

Anklager: Abrini indrømmer at være 'manden med hatten' fra terrorangreb

Det lader til, at 'manden med hatten' fra terrorangrebet i Bruxelles er identificeret og anholdt.

Mohamed Abrini har erkendt, at han er "manden med hatten" fra angrebet mod lufthavnen i Bruxelles 22. marts. Det siger Belgiens statsanklager ifølge Reuters.

Abrini blev anholdt fredag, hvor de første forlydender kædede ham sammen med den ukendte mand fra lufthavnen. Abrini var i første omgang eftersøgt for sin rolle i angrebet i Paris.

- Vi konfronterede ham med videobeviser, som vores specialenhed har forberedt, siger en talsmand for anklagerens kontor.

- Han blev nødt til at indrømme, at det var ham, siger talsmanden.

Seks anholdt fredag

Den 31-årige belgisk-marokkaner var en af seks anholdte under en stor politiaktion i Bruxelles-området fredag.

"Manden med hatten" er en mand iført bøllehat, som på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui.

Mohamed Abrini har været på listen over Europas mest eftersøgte, siden han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam, som også er anholdt, to dage inden angrebene i den franske hovedstad sidste år.

Abrinis historie skabte derfor overskrifter fredag, da han angiveligt kan være koblingen mellem angrebene i Paris sidste år og Bruxelles-angrebet i marts. Først som chauffør for blandt andre Salah Abdeslam i Paris og siden som tilstedeværende i Bruxelles-lufthavnen.

Lørdag kom det frem, at fire af de seks anholdte fra fredagens aktion vil sigtes for at deltage i terrorhandlinger, mens to andre blev løsladt igen.

"Manden med hatten" blev Mohamed Abrini døbt