Skattelæk: El Salvador ransager Mossack Fonseca-kontorer

Omstridt panamansk advokatfirmas computere og dokumenter er blevet beslaglagt af myndighederne i El Salvador.

Det efterhĂĄnden verdenskendte advokatfirma Mossack Fonseca har fredag fĂĄet ransaget sine kontorer i det mellemamerikanske land El Salvador.

Computere, dokumenter og andet udstyr er blevet beslaglagt af myndighederne, oplyser den salvadoranske statsanklager.

Mossack Fonseca, der har hovedsæde i Panama, er kommet i medier og myndigheders søgelys efter en enorm læk af dokumenter, der viser, hvordan firmaet har hjulpet folk fra det meste af verden med at oprette offshore-selskaber, der kan benyttes til at skjule formuer for skattevæsnet.

- En stor mængde computerudstyr er blevet fundet hos Mossack Fonsecas kontor, skriver statsanklageren i El Salvador på Twitter.

Nægter ulovligheder

Samtidig tilføjer statsanklageren, at Mossack Fonsecas ansatte i El Salvador har fjernet firmaskiltet ved indgangen til bygningen tidligere på dagen. Angiveligt skulle advokatfirmaet have besluttet sig for at flytte kontoret.

Det er ikke lykkedes nyhedsbureauet Reuters at fĂĄ en kommentar til ransagningen fra Mossack Fonseca.

Firmaet nægter at have gjort noget ulovligt og at have hjulpet firmaer eller enkeltpersoner med skatteunddragelse. Det mener, at hackere har stjålet de 11,5 millioner nu lækkede dokumenter.

Adskillige medier i mange forskellige lande har arbejdet sammen om at gennemgĂĄ materialet fra Mossack Fonseca, og herhjemme er blandt andet bankerne Nordea og Jyske Bank blevet genstand for kritik af deres forbindelse til de omstridte advokater.

Også Ruslands præsident, Vladimir Putin, verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, og den britiske premierminister, David Cameron, er blevet sat i forbindelse med Panama-papirerne.

Konsekvenserne af lækagen har desuden kunnet mærkes i Island, hvor Sigmundur David Gunnlaugsson er gået af som statsminister, efter at hans navn blev fundet i dokumenterne.