Udland

Se de civilklædte betjente slå til i Bruxelles

Belgisk politi har fredag anholdt tre personer, der menes at være involveret i terrorangreb i både Bruxelles og Paris.

Politiet i Belgien slog fredag til mod flere adresser, hvor de anholdt tre personer, der er mistænkt for at have været involveret i terrorangreb i både Paris og Belgien.

Det lykkedes blandt andet at pågribe Mohamed Abrini, som er anklaget for at have medvirket til terrorangrebene i Paris i november sidste år, skriver flere internationale medier.

En af politiets aktioner fandt sted i kommunen Anderlecht i Bruxelles. På billederne ovenfor kan man se politiet i netop Anderlecht pågribe en unavngiven person. Han ses liggende på jorden, mens betjente klædt i civil efterfølgende fører ham ind i en politibil.

Pressemøde fredag

Hvorvidt der er tale om Mohamed Abrini på billederne, står ikke klart. Den belgiske statsanklager har været yderst fåmælt siden anholdelserne, men holder et pressemøde senere fredag aften, hvor han ventes at løfte sløret for flere detaljer i sagen.

Mohamed Abrini er interessant for politiet i såvel Frankrig som i Belgien. For udover at være en af de hovedmistænkte for angrebene i Paris, så kan han også have været involveret i angrebene på lufthavnen og en metrostation i Bruxelles i marts.

Ifølge Reuters kan Mohamed Abrini kan være "manden med hatten", der på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles går side om side med de to selvmordsbombere Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, og som har været eftersøgt siden de dødbringende angreb.