Udland

Mistænkt for Paris-angreb anholdt i Bruxelles: Var chauffør for terrorister

Ifølge belgisk TV er Mohamed Abrini, der er mistænkt for at have været involveret i terrorangrebene i Paris sidste år, nu blevet anholdt.

Myndighederne i Belgien har fredag foretaget en række anholdelser, der har relation til terrorangrebet i Bruxelles tidligere på året. Det skriver Reuters. Ifølge flere medier, at der samlet anholdt tre personer.

En af dem er en eftersøgt 31-årige belgisk-marokkaner ved navn Mohamed Abrini, bekræfter fransk og belgisk politi. Han skal være anholdt i den belgiske by Anderlecht.

Mohamed Abrini er mistænkt for at have været involveret i terrorangrebene i Paris sidste år, men nye oplysninger fra den belgiske tv-station VRT fortæller, at den anholdte også kan have forbindelse til angrebet i Bruxelles.

Kan være 'manden med hatten'

VRT oplyser, at Mohamed Abrini kan være 'manden med hatten', der på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles går side om side med de to selvmordsbombere Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui. Det skriver Reuters.

Ifølge VRT skaber Mohamed Abrini en kobling mellem de to angreb, fordi 'manden med hatten' endnu ikke har været identificeret. At han rent faktisk er 'manden med hatten', har de belgiske myndigheder dog ikke kunnet bekræfte endnu, oplyser efterforskere på et pressemøde sent fredag aften. Forbindelsen undersøges stadig.

Udover sin mulige rolle i Bruxelles sættes Mohamed Abrini nemlig i forbindelse med Salah Abdeslam, en af de mistænkte hovedmænd til Paris-angrebet. Salah Abdeslam blev anholdt i Bruxelles i midten af marts og skal efter alt at dømme udleveres til Frankrig.

Mohamed Abrini ses på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam to dage inden angrebene i den franske hovedstad 13. november sidste år. Her er de set køre i en Renault Clio, som ifølge franske myndigheder er brugt ved angrebene i Paris.

Muligvis en svensker blandt de anholdte

Belgiske Nieuwsblad skriver, at en af de anholdte hedder Osama Krayem, og at han er svensk statsborger. Han er angiveligt set sammen med Khalid El Bakraoui, som bragte en selvmordsbombe til sprængning på metrostationen Maalbeek. Myndighederne bekræftede blot på pressemødet, at vedkommende er anholdt men kom ikke nærmere ind på vedkommendes identitet eller rolle.

Ved angrebet i Bruxelles blev 32 civile dræbt.

Manden med den mørke hat, brillerne og den lyse jakke er den eneste, som overlevede, da hans bombe ikke eksploderede. Politiet har sat en intens jagt ind efter ham.