Terrorangreb i Bruxelles

Ny video: Sådan flygtede mistænkt terrorist fra Bruxelles

Belgisk politi har offentliggjort en video med klip af 'manden i den hvide jakke'. Det sker i håb om at klarlægge mandens flugtvej og finde ham.

Belgisk politi har onsdag efter opfordring af statsanklageren lagt en video op på Youtube af 'manden i den hvide jakke', der mistænkes for at være en af gerningsmændene bag terrorangrebet i Bruxelles 22. marts.

Videoen er blevet publiceret som en offentlig appel i håb om at få flere oplysninger om manden, skriver AP. 

Appel til befolkningen

Den føderale anklager Eric Van der Sypt uddyber, at myndighederne gerne vil appellere til folk, som muligvis har filmet eller fotograferet manden, der stak af fra lufthavnen efter angrebet. 

På Youtube-videoen ses forskellige klip af manden fanget på overvågningskameraer efter angrebet. 

Billeder viser manden forlade lufthavnen til fods, gå til den nærliggende by Zaventem og derefter ind i Bruxelles. Herefter har myndighederne ingen spor af manden. 

Sammen med videoen står mandens rute fra lufthavnen beskrevet i detaljer.

Detaljeret flugtrute

- Efter bomberne eksploderede klokken 07.58, gik manden iført en lys jakke og en hat ud af bygningen, gik forbi Sheraton-hotel, drejede til højre mod AVIS-parkeringsplads og forlod lufthavnsområdet. Så gik han gennem Zaventem, hvor han smed den hvide jakke væk, står det i beskrivelsen.

Herefter beder myndighederne folk, som muligvis har set manden eller den lyse jakke mellem lufthavnen og vejen Chaussée de Louvain, om at henvende sig. 

- Dette kan give uvurderlig information til efterforskerne, lyder det.