Islands regeringspartier udpeger ny statsminister

Ministeren for fiskeri og landbrug i Island, Sigurdur Ingi Johannsson fra Fremskridtspartiet, er onsdag udnævnt som ny statsminister i landet.

Islands to regeringspartier har onsdag aften udnævnt Sigurdur Ingi Johannsson fra Fremskridtspartiet til ny statsminister.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig er oppositionspartiet Píratar blevet enig med regeringspartierne, Fremskridtspartiet og Selvstændighedspartiet, om at udskrive valg, som skal afholdes i efteråret.

Udnævnelsen af den nye statsminister sker, efter tidligere statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, valgte at trække sig tirsdag i kølvandet på Panama-lækagen.

Tidligere landbrugsminister

Sigurdur Ingi Johannsson kommer fra en post som landbrug- og fiskeriminister og næstformand i Fremskridtspartiet.

Allerede tirsdag meldte Johannsson ud, at Gunnlaugsson havde bedt ham om at overtage posten som statsminister.

Den nu tidligere statsminister Gunnlaugsson har været under pres, efter at hans navn er dukket op blandt de millioner af dokumenter, der er lækket fra Panama. De viser, at han - ligesom mange andre - har haft forbindelse til et advokatfirma i Panama, der hjælper med skatteunddragelse.

Presset på Sigmundur David Gunnlaugsson har været enormt. Over 22.000 mennesker var tirsdag aften samlet foran det islandske parlament, Altinget, i Reykjavik for at kræve statsministerens afgang.