Udland

Toårig udstødt som heksedreng: Sådan er det gået for lille Hope

Billederne af lille og udsultede Hope gik verden rundt. I dag er det svært at kende den lille nigerianske dreng.

I midten af februar kunne TV 2 fortælle historien om Anja Ringgren Lovén, som fandt en udsultet dreng, Hope, på gaden i Nigeria.

Hun brugte de sociale medier til at skabe opmærksomhed om situation, og det resulterede i, at over en million danske kroner blev indsamlet til Hopes behandling.

Drengen Hope blev fundet på gaden af Anja Ringgren Lovén. I dag har han fået behandling
Drengen Hope blev fundet på gaden af Anja Ringgren Lovén. I dag har han fået behandling

Den lille dreng vaklede hjælpeløs og desorienteret rundt på gaden i en lille, nigeriansk landsby. Hans familie havde udstødt ham, og indbyggerne i den lille by kaldte ham 'heksebarn'.

Siden Anja Ringgren Lovén postede det første billede på de sociale medier, har verden taget både Anja og Hope til sig. Og nu ligner den lille dreng heller ikke den udgave, som Lovén mødte for første gang i Nigeria.

Har fået den bedste behandling

Anja Ringgren Lovén er tilbage i Danmark, men hun har uploadet nye billeder af Hope, som ser ud til at være i noget bedre stand, end da hans første gang mødte sin danske hjælper.

- Hope har fået den bedste behandling, han kan få i området. Jeg har ansat en sygeplejerske, der har været hos ham hele tiden, og hun har haft en morrolle for ham. Han har fået medicin og mad, og han har det godt, siger Anja Ringgren Lovén til TV 2.

Det har dog ikke kun været en stor fremgang for den lille dreng, efter han kom på hospitalet.

- Det er gået op og ned. Han kom ikke af med afføring den første uge, han havde orm, og så fungerede hans hjerte ikke helt, som det skulle, da jeg fandt ham. Han havde hjerteflimmer, men det er der styr på nu. De sidste tre uger har været stabile, og han er nu uden for livsfare, fortæller Lovén.

Har tilpas facon

Nogen vil måske mene, at Hope er gået fra at være livstruende tynd til at være sådan lige i den tunge ende. Men det skal man ikke lægge noget i ifølge Lovén.

- Han har været underernæret længe, så den oppustede mave vil han have i et stykke tid. I hovedet ligner han en dreng på de to-tre år, vi formoder, han er, så alt er godt, men vi holder selvfølgelig øje med, at han ikke får for meget mad.

Hope lægger navn til klinik

I midten af februar begyndte Anja Ringgren Lovén indsamlingen til Hopes behandling. På to dage samlede hun en millioner kroner ind, men det er ganske få af de indsamlede midler, der er blevet brugt. 

- VI har brugt penge på medicin til Hope, men det er en meget lille del. Resten af pengene har vi låst til en klinik, som vi vil bygge ved siden af vores børnehjem. Den skal hedde Hope's Clinic - donated by Denmark. Jeg glæder mig meget, til den står færdig, så vi kan hjælpe endnu flere børn, siger Anja Ringgren Lovén.

Fra TV 2 Nord