Terrorangreb i Bruxelles

Ny video viser kaotiske scener få minutter efter eksplosionerne i lufthavnen i Bruxelles

Francisco Izquierdo glemmer aldrig det forfærdelige syn, der mødte ham, da han gik mod strømmen og ind i afgangshallen, hvor der lå sårede og dræbte.

Da de to selvmordsbomber eksploderede i lufthavnen Zaventem i Bruxelles tirsdag den 22. marts løb Francisco Izquierdo den modsatte vej af alle andre. Francisco Izquierdo havde netop parkeret sin taxa ved lufthavnens afgangshal, da der lød to høje brag, og folk begyndte at strømme ud.

Men Francisco Izquierdo ville ind. Hans søn arbejdede i en af lufthavnens bistroer, og han var på vagt den dag.

Da Francisco Izquierdo kom ind i afgangshallen, mødte der ham et forfærdeligt syn. Røgen hang stadig tæt i luften, over alt lå der rester af det nedstyrtede loft, og rundt omkring lå sårede og dræbte. 

Alligevel tog han sin mobiltelefon frem og begyndte at optage de frygtelige scener, han så.

Midt i resterne af det nedstyrtede loft sad et lille barn med blod over det hele. Pigen græd og sad helt tæt ved et andet offer, der lå helt stille. Sandsynligvis var det hendes mor, og formentlig var hun død.

- Disse billeder har brændt sig fast på nethinden, og jeg bliver ved med at se den lille pige græde og græde og græde ... Hun er bare en lille pige, har Francisco Izquierdo fortalt til CNN.

Ifølge Francisco Izquierdo bad politiet ham om ikke at fjerne den lille pige. Det ville være lettere at identificere hende, hvis hun forblev ved siden af sin mor, lød det fra politiet, som herefter tog sig af den lille pige.

De fleste passagerer og ansatte var nu blevet evakueret fra afgangshallen, mens redningsfolk ledte videre i murbrokker og loftsplader, hvor de fandt flere omkomne. I alt blev 16 personer dræbt, da de to selvmordsbombere udløste deres bomber.

Der lå sårede over alt

Francisco Izquierdo filmede videre i den ødelagte Departure Hall 1, indtil han opdagede en ældre kvinde, der sad med en kvæstet hånd og var helt fortabt. Francisco Izquierdo fulgte hende ud af afgangshallen, og her ventede et nyt frygteligt syn.

- På fortovet lå der sårede over alt. Ved hver af de sårede sad en person på knæ og holdt dem i hånden og forsøgte at trøste og berolige dem, siger Francisco Izquierdo til CNN. 

Da den ældre kvinde var i gode hænder, gik Francisco Izquierdo tilbage i lufthavnsbygningen for at finde sin søn. Han kaldte på sin søn, men bistroen var tom og forladt. 

Ude igen efter en halv time i kaos ringede Francisco Izquierdo til sin kone. Hun kunne berolige ham med, at deres søn var uskadt og var taget på hospitalet sammen med en af sine sårede kollegaer.

Først i dag, søndag - 11 dage efter terrorangrebet - er lufthavnen i Bruxelles blevet delvis genåbnet, og de første tre fly er lettet fra Zaventem. Ankomsthallen er stadig under genopbygning og ventes først at være helt færdig i løbet af juni.