Udland

Bror har besøgt Salah Abdeslam i fængslet: - Han nægtede at udløse sin bombe

Salah Abdeslam kunne ikke få sig selv til at sprænge et bombebælte ved fodboldstadion i Paris i november.

Antallet af dødsofre efter angrebene i Paris i november kunne have været markant højere, lyder det fra broren til Salah Abdeslam, der ifølge internationale efterretningstjenester menes at være en af hjernerne bag det blodige angreb i Frankrig sidste år.

Abdeslam blev anholdt i Belgiens hovedstad, Bruxelles, i marts, og fredag har broren Mohamed Abdeslam været på besøg i fængslet.

Ifølge broren, der udtaler sig til den franske tv-station BFM TV, har Salah Abdeslam forklaret, at han bevidst undlod at sprænge sig selv i luften for at redde liv.

- Der ville have været flere ofre, hvis jeg havde gjort det. Heldigvis kunne jeg ikke få mig selv til det, sagde Salah Abdeslam angiveligt til sin bror fra fængselscellen, hvor han venter på at blive udleveret til Frankrig.

Skulle sprænge sig selv ved stadion

Broren siger videre, at Salah Abdeslam "helt bevidst nægtede at udløse" det bombebælte, han havde om maven.

Det er blevet bekræftet, at Salah Abdeslam havde en bombe på sig. Angiveligt skulle han have sprængt sig selv i luften ved det franske nationalstadion i Paris, da Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Flere bombe- og skudangreb ved stadionet, på restauranter og barer samt en massakre mod spillestedet Le Bataclan 13. november sidste år kostede 130 mennesker livet i den franske hovedstad.

Siden har den 26-årige Abdeslam været eftersøgt for sin rolle i angrebet. Han blev anholdt i Bruxelles, fire dage før angrebet i den belgiske hovedstad mod Zaventem-lufthavnen og en metrostation, hvor 32 mennesker mistede livet.

Havde ikke noget med Bruxelles-angreb at gøre

Mohamed Abdeslam siger dog efter sit timelange møde i fængslet, at hans bror ikke havde noget med Bruxelles-angrebet at gøre, skriver BBC.

Salah Abdeslam er ifølge broren "klar over, at angrebene i Bruxelles har fundet sted, fordi han har et fjernsyn i sin celle", men han ønsker at blive udleveret til Frankrig, "fordi han står til ansvar over for franskmændene, ikke belgierne", lyder det fra Mohamed Abdeslam.

Belgiens myndigheder siger dog, at Abdeslam har forbindelse til mindst to af bombemændene i Bruxelles.