Udland

Grove anklager mod FN-kommandant: Tvang piger til sex med hund

Nye sexanklager mod FN-styrker i Centralfrika er offentliggjort. Soldaterne anklages for bestialitet mod børn.

FN har offentliggjort 108 nye anklager om seksuelt misbrug af hovedsageligt børn begået af internationale, fredsbevarende styrker i Den Centralafrikanske Republik (CAR). Det rapporterer Al Jazeera.

Ifølge en rapport fra den amerikanske organisation Aids Free World har tre piger blandt andet fortalt, at en fransk militærkommandant i 2014 bandt dem og tvang dem til at have sex med en hund.

FN-talsmand Stephane Dujarric kalder beskyldningerne "chokerende" og lover, at der vil blive taget "disciplinære foranstaltninger", hvis anklagerne viser sig at være sande.

- Folk, som bliver sendt dertil for at beskytte civilbefolkningen, ender med selv at blive gerningsmænd, siger Stephane Dujarric og tilføjer, at en undersøgelse af det påståede overgreb med hunden er sat i gang.

FN blev fordømt

Imens kalder Frankrigs FN-ambassadør, Francois Delattre, beskyldningerne "kvalmende og frastødende".

En rapport offentliggjort i slutningen af januar fordømte FN for ikke at reagere på beskyldninger om børnemishandling begået af fredsbevarende styrker i CAR.

Den uafhængige undersøgelse konkluderede, at FN's håndtering af sagen var "alvorligt fejlbehæftet" og beskylder FN for ikke at tage de nødvendige foranstaltninger, efter at det blev kendt, at franske soldater var mistænkt for misbrug af unge drenge.

Ifølge organisationen Aids Free World hævder 98 piger i CAR at være blevet misbrugt seksuelt mellem 2013 og 2015 af gerningsmænd, som efterfølgende har forladt landet.

FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad al-Hussein, udtaler, at de tre lande, hvis fredsbevarende styrker er under anklage - Burundi, Gabon og Frankrig - er blevet formelt anmeldt.

- Regeringerne skal gøre mere for at stoppe dette misbrug og holde sine tropper ansvarlige, ellers stopper denne forfærdelige cyklus af misbrug aldrig, siger Zeid Ra'ad al-Hussein.