Udland

Video: Sådan fik gidsel taget billede med sin flykaprer

En video viser nu, hvad der gik forud for billedet. Twitter / Twitter

En video optaget af en medpassager viser nu, hvordan det gik til, da Ben Innes fik taget sit billede med flykapreren.

Billedet af flypassageren Ben Innes, der midt under en gidseltagning på Cypern tirsdag fik taget en selfie med sin flykaprer, er gået verden rundt.

Og nu viser en video optaget i kabinen, hvordan billedet blev til.

Ifølge den britiske avis Mirror er det den hollandske passager Hubb Helthuis, der har optaget videoen.

Her ses det, at Ben Innes bliver kaldt frem af to stewardesser, mens de spørger flykapreren Seif Eldin Mustaf, om et foto er o.k.

Det svarer han ja til, og derefter stiller de to op til det foto, der siden er blevet flittigt del på internettet.

Ville se om bomben var ægte

Den 26-årige brite Ben Innes var sammen med et par andre passager og besætningsmedlemmer de eneste tilbageværende på flyet.

Onsdag fortalte han, hvorfor han valgte at bruge tiden på at tage et billede med en person, der havde truet ham på livet.

- Han sagde o.k., så jeg stillede mig hen til ham og smilede til kameraet, mens en stewardesse tog billedet. Det må være den bedste selfie nogensinde, siger Ben Innes.

Han forklarer, at han ikke er helt sikker på, hvorfor han ville have et billede med flykapreren, men siger, at det ikke bare var for sjov.

- Jeg tænkte, at det var en måde at blive klogere på, om bombevesten var ægte. Jeg kunne se noget tape omkring hans mave, og han holdt fast omkring en udløser. Det var svært at være sikker, men jeg regnede med med, at den var falsk, efter jeg fik set nærmere på den, siger Ben Innes.

- Skøre og utrolige dage

Ben Innes var onsdag aften igen hjemme i Storbritannien.

Efter at have fået skæld ud af sin mor for at være uansvarlig, fortalte han den engelske avis The Sun, at han var glad for at være hjemme igen.

- De sidste to dage har været skøre og utrolige. Men jeg er her nu, og tingene kan komme tilbage til normal. Jeg vil slappe af der hjemme med min mor.

Arbejdet vil vide, hvad der er sket

Ben Innes var på forretningsrejse, da billedet blev taget, og ifølge Mirror er hans arbejdsplads – olie- og gas-virksomheden TWMA – nu interesseret i at finde ud af, hvad der er sket.

- Vi har været i kontakt med Ben og hans familie for at støtte begge efter tirsdagens hændelse, siger en talsperson fra TWMA til Mirror uden at kommentere på, om hans job er i fare.

Egypter er blevet varetægtsfængslet

Seif Eldin Mustafa er under et retsmøde onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbigt otte dage.

Anklageren fortalte i retten i Larnaca på Cypern, at den 58-årige egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa risikerer at blive dømt for flykapring, kidnapning, hensynsløs og truende adfærd og overtrædelser af antiterrorloven.

Den tiltalte ytrede ikke et eneste ord i retten, men da han forlod retsbygningen i en politibil, strakte han pegefinger og langemand ud i et v og gav sejrstegnet til de fremmødte journalister.

Mostafa, som har en cypriotisk ekskone, vil først under et senere retsmøde blive formelt sigtet, og først på det tidspunkt forventes han at skulle forholde sig til tiltalen.

Cypriotiske myndigheder har beskrevet Mostafa som "psykisk ustabil" og afvist, at sagen er terrorrelateret.