Endnu flere rejsebureauer dropper omdiskuteret elefantridning
Som turist bliver det sværere og sværere at få en ridetur på en elefant.
En stigende kritik af elefantridning har nu fået mere end 100 rejseselskaber verden over til at helt at lade være med at tilbyde det til deres gæster.
Det meddeler World Animal Protection, der længe har været en skarp kritiker af elefantridning.
I Danmark har rejsebureauerne Spies, Star Tour og Apollo, Albatros Travel og Jysk Rejsebureau allerede sagt fra, og nu er i alt syv danske selskaber med på listen.
- Det er enormt positivt, at flere af de store danske rejsearrangører nu følger den tendens, vi oplever i øjeblikket, og ikke længere vil være med til at lade vilde dyr lide for underholdningens skyld. Der er dog stadigvæk rejsebureauer, som tilbyder elefantridning og -shows i deres udflugtsprogram – og vi håber naturligvis, at de ændrer holdning og følger trop, siger direktør i World Animal Protection Danmark, Gitte Buchhave.
Øget kritik efter turistdrab
I januar blev kritikken af elefantridning forstærket, da den 36-årige skotske turist Gareth Crowe blev dræbt for øjnene af sin datter af en rasende elefant.
Under en ridetur faldt han af elefanten, som umiddelbart efter spiddede ham ihjel.
Bliver nedbrudt psykisk og fysisk
Ifølge Gitte Buchhave fra Animal Protection Danmark er elefanten et vildt dyr med stærke instinkter. Og derfor er en fysisk og psykisk nedbrydningsproces nødvendig, hvis de skal kunne være sammen med mennesker.
Nedbrydningsprocessen går blandt andet ud på, at elefantungen bliver taget fra sin mor, hvor den ifølge World Animal Protection bliver både slået, lænket og sultet.
Derefter lærer den at adlyde sin træner ved hjælp af smerte fra skarpe kroge, siger Christina Abel, der er biolog i World Animal Protection.
- Der foregår en meget kynisk udnyttelse af vilde dyr ude i verden. Jeg er sikker på, at mange ville droppe dyreshowet, hvis de vidste, hvordan dyrene har det bag kulisserne, siger biolog Christina Abel fra World Animal Protection.