Utroskab og kvindekamp: Trump og Cruz i slagsmĂĄl om konerne

Den republikanske kandidat Ted Cruz er rødglødende af raseri over utroskabsbeskyldninger og et tweet om hans kone. Målet for vreden er Donald Trump.

- Det er slut for perverse Ted. Cruz’ 5 hemmelige elskerinder. Hør deres chokerende påstande.

USA har set det før. Saftige politiske skandalehistorier i pressen uden den mindste antydning af sandhed. Faktisk går der en historie, som er årtier gammel, hvor den senere demokratiske præsident, Lyndon B. Johnson, under en valgkamp i Texas arbejdede på at få et rygte i omløb om, at hans modkandidat godt kunne lide at have sex med husdyrene på gården. En af Johnsons medarbejdere sagde ifølge historien.

- We can't prove he's a pig f...r. - (Vi kan ikke bevise, at han har sex med grise, red.)

Til det svarede Lyndon B. Johnson.

- Det ved jeg godt, men jeg vil bare høre ham afvise det.

Slår læserne op på siderne i weekendens udgave af National Enquirer, kan de se fem maskerede billeder af de påståede elskerinder under overskriften:

- En luder, en lærer og kolleger: 5 affærer, som vil ødelægge Cruz.

I artiklen er den tidligere rĂĄdgiver for Donald Trump, Roger Stone, citeret om det pĂĄstĂĄede utroskab.

- Disse historier har cirkuleret i et stykke tid. Jeg tror ikke på, at der går røg af en brand uden, at der er ild.

På et pressemøde i Wisconsin fredag kaldte en rasende Ted Cruz historien for ”affald” og en tabloid smædekampagne. Cruz langede også ud efter Trump og hans håndlangere, som han beskyldte for at have plantet rygterne i pressen, der nu er blevet politisk tophistorie i alle amerikanske medier.

Selv har Donald Trump afvist beskyldningerne om urent trav i valgkampen.

- Jeg aner ikke, om historien i National Enquirer om Ted Cruz er sand eller ej. Men jeg har intet at gøre med den, og jeg har ikke læst den endnu, lød det fra Trump på Facebook.

Men han tager ikke afstand fra historien.

- National Enquirer har tidligere haft ret i deres artikler om O.J. Simpson og John Edwards - Jeg håber ikke, at de også har ret med hensyn til Ted Cruz, tilføjede Trump.

Og The National Enquirer ramte faktisk rigtigt med beskyldningerne om utroskab tilbage i 2007, hvor en historie om den demokratiske kandidat, John Edwards, blæste en politisk karriere omkuld, da det kom frem, at Edwards havde haft en affære med filmproduceren, Rielle Hunter, mens hans kone var dødssyg af kræft. John Edwards indrømmede senere, at han havde fået et barn med Rielle Hunter uden for ægteskabet.

Konekamp i valgkampen

Forud for den seneste mudderkamp i det republikanske kapløb mod Det Hvide Hus er gået en uge, hvor Cruz og The Donald har været i infight over deres hustruer op til sidste uges primærvalg i Utah.

Billedet af din kone kommer ikke fra os, Donald. Hvis du forsøger at angribe Heidi, så er du en større kujon, end jeg troede.

Ted Cruz pĂĄ Twitter

Det begyndte med en valgreklame fra en såkaldt Super Pac kaldet Make America Awesome. Super Pac’en - der er en uafhængig politisk organisation - støtter indirekte Ted Cruz’ valgkamp. I reklamen ser man en afklædt Melania Trump fra en fotoserie bragt på forsiden af magasinet G.Q fra år 2000. Budskabet var rettet mod vælgere i Utah fra de konservative mormoner, der er en afgørende vælgergruppe i staten, hvor op imod 60 procent af indbyggerne bekender sig til den mormonske trosretning. Ted Cruz vandt en overbevisende sejr over Donald Trump i Utah, og reklamen af den potentielle nye førstedame var samtidig startskuddet til en eskaleret hanekamp i den republikanske hønsegård.

En vred Donald Trump røg til tasterne og truede Ted Cruz på Twitter.

- Løgneren Ted har lige brugt et modelbillede af Melania fra G.Q i hans reklame. Pas på, løgner Ted, eller jeg vil fortælle sandheden om din kone.

En trussel som Ted Cruz reagerede skarpt pĂĄ med et svar pĂĄ de sociale medier.

- Billedet af din kone kommer ikke fra os, Donald. Hvis du forsøger at angribe Heidi, så er du en større kujon, end jeg troede. #udenklasse

Og så startede kampen mod bunden i de republikanske rækker med tilsvininger på Twitter mellem de to politiske lejre, der lige nu forsøger at tage sejren ved det næste primærvalg i staten Wisconsin. I et svar kunne Donald Trump berolige sin modkandidat med et lidt uheldigt billede af Heidi Cruz sat op imod et billede af Melania Trump efterfulgt af ordene.

- Ingen grund til at fortælle sandheden. Billederne siger mere end 1000 ord.

Hvilken ubekvem sandhed som Trump truer med at offentliggøre om Heidi Cruz er ikke kommet til offentlighedens kendskab.

Hvad offentligheden til gengæld ved er, at 43-årige Heidi Cruz er en tidligere højstående medarbejder i Goldman Sachs. Hun har - siden Ted Cruz kastede sig ind i valgkampen - haft orlov fra investeringsbanken. Og så er den tidligere studerende ved den prestigefyldte Havard Business School en af de førende fundraisere i Ted Cruz' kampagne. Truslen fra Trump har Heidi Cruz taget roligt.

- Som I sikkert ved nu, så er mange af de ting, som andre siger, ikke baseret i virkeligheden, fortalte hun de fremmødte reportere på kampagnetoget i Wisconsin.

- Jeg har et job på den her kampagne, og det er at hjælpe Ted med at vinde valget. Det er det letteste job i verden, for det består blot i at fortælle sandheden om min mand, vores familie og mig selv, tilføjede Heidi Cruz.

Demokraterne fryder sig

Skadefryden over "konekrigen" i den republikanske lejr er svær at skjule for demokraterne, der lige nu glæder sig over tal, der viser, at kvinder i højere og højere grad vender sig imod republikanerne og Donald Trump.

- Jeg ønsker, at Donald Trump fortsætter med at snakke hver eneste dag i resten af valgkampen. Han skal bare blive ved med at lukke det ud, som han lukker ud, siger den demokratiske partiformand, Debbie Wasserman Schultz, til New York Times.

Tallene viser en alvorlig krise i Trump-lejren, når det handler om kvinder. 55 procent af de kvindelige vælgere foretrækker Hillary Clinton, mens 35 procent peger på Trump. Det er faktisk så alvorligt, at det ser mere end svært ud for The Donald at slå Hillary Clinton i en direkte kamp om nøglerne til Det Hvide Hus, hvis han bliver den endelige republikanske kandidat. Men Trump vil ikke høre på kritikken.

- Ingen har mere respekt for kvinder end Donald Trump, lyder budskabet pĂĄ hans Twitter-konto i dag

Ikke desto mindre buldrer det republikanske kampagnetog videre ned ad bakke mod det næste primærvalg den 5. april i Wisconsin. Og spørgsmålet er, om det sidste ord mellem kandidaterne er sagt i den her sag. Noget tyder på, at det fortsætter til endestationen.