Udland

Popstjerne aflyser koncert i bomberamt Bruxelles

Mariah Carey aflyser nu sin planlagte koncert i terrorramte Bruxelles. Ifølge sangeringen for hendes fans' sikkerheds skyld.

Den amerikanske sangerinde Mariah Carey har aflyst en koncert i Bruxelles af frygt for sin sikkerhed efter tirsdagens bombeangreb i den belgiske hovedstad. Koncerten skulle have fundet sted søndag.

- Jeg elsker mine fans i Bruxelles, og jeg er blevet rådet til at aflyse mit show af hensyn til mine fans' sikkerhed, mit band, medarbejdere og alle, der er involveret i turnéen, forklarer den 45-årige superstjerne i en besked på Twitter.

Mariah Carey indledte for nylig i Storbritannien en europæisk turné, og søndag skulle hun have optrådt i en arena i nærheden af Bruxelles.

Andre koncerter gennemføres

Aflysningen kommer, efter at koncertstedet havde meddelt, at alle programsatte begivenheder ville blive afviklet - under skærpet sikkerhed - til trods for tirsdag morgens bombeangreb i den internationale lufthavn i Bruxelles og på en byens metrostationer.

31 mennesker omkom og omkring 300 blev såret i angrebene, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Den franske rockveteran Johnny Hallyday gennemfører lørdag og søndag to koncerter i Bruxelles.

Optræder i Danmark

Efter angrebene i Paris i november, hvor 130 mennesker blev dræbt - heriblandt 90 på koncertstedet Le Bataclan - aflyste eller udsatte flere store navne som eksempelvis U2 og Foo Fighters koncerter i den franske hovedstad.

Belgisk politi eftersøger fortsat mistænkte for tirsdagens angreb.

Mariah Carey, der er blandt verdens bedst sælgende solokunstnere, optræder 29. marts i Forum i København. TV 2 har været i kontakt med de danske arrangører, som fortæller at aflysningen i Bruxelles ikke kommer til at have indflydelse på sangerindens koncert i Danmark.