Sådan oplevede danskere terroren i Bruxelles: - Det tog hårdt på psyken

Terroren kom for alvor tæt på Danmark med tirsdagens angreb i Belgien, og en del danskere oplevede bomberne helt tæt på.

Da tre bomber tirsdag ramte den belgiske hovedstad, blev mange mennesker vidner til de forfærdelige scener, der udspillede sig i minutterne efter, hvor døde og sårede fik behandling på gaden.

31 omkom og 271 mennesker blev såret ved angrebene, der først skete ved Bruxelles Lufthavn og kort tid efter på metrostationen Maalbeek - begge trafikale knudepunkter, hvor mange tusinde mennesker hver dag passerer igennem.

Selvom ingen danskere kom tilskade ved de tre eksplosioner, kom mange alligevel helt tæt på de forfærdelige begivenheder.

- Det tog lidt hårdt på psyken

En af dem, der blev særligt berørt af angrebet ved metrostationen, er Lars Svensmark.

Han arbejder til dagligt som journalist i Bruxelles og var tirsdag morgen på vej på arbejde, hvor han kom forbi metrostationen Maalbeek, hvor en bombe dræbte 20 mennesker.

Inden han tog hjemmefra havde Lars Svensmark allerede læst om de to bomber i lufthavnen, og på farten hørte han om en endnu bombe på en metrostation. Da han drejede om hjørnet så han, at det var Maalbeek, der var ramt.

- Det var meget surrealistisk. På det her tidspunkt havde jeg kontakt til en anden journalist, og jeg prøvede at tage en meget praktisk tilgang til det, og vi snakkede om, hvad det var, der skete. Men især bagefter kunne jeg godt mærke, at det var meget hårdt at se på alle de mennesker, der lå på fortovet og fik hjælp. Det kunne jeg godt mærke tog lidt hårdt på psyken, fortæller han til TV 2.

TV 2 har samlet flere danskeres oplevelser under og efter angrebene herunder. Var du selv i Bruxelles under angrebene og vil fortælle din historie, hører TV 2 gerne fra dig på 1234@tv2.dk.

Danskere oplevede terrorangreb på tæt hold