Belgisk medie dementerer: Hovedmistænkt er ikke anholdt

16x9
Ifølge flere belgiske medier er Najim Laachraoui den terrorist, der undslap efter angrebet i Bruxelles Lufthavn. Han er angiveligt anholdt. Foto: Belgisk politi / TV 2

Det belgiske medie DH dementerer nu historien om, at den terrormistænkte Najim Laachraoui er blevet anholdt i Anderlecht.

OVERBLIK: Terror i Belgien de seneste år

24. Maj 2014 blev 4 personer skudt og dræbt, da en bevæbnet mand åbnede ild på det Jødiske Museum i Bruxelles

D. 15. januar 2015 afværgede belgisk politi et stort anlagt terrorangreb flere steder. Det skete godt en uge efter angrebet på Charlie Hebdo i Paris. Flere af terroristerne bag angrebet var fra Bruxelles-forstaden Molenbeek.

Det førte til flere skyderier i Molenbeek i jagten på bagmændene.

Tidligere onsdag erfarede den belgiske avis Derniere Heure, DH, at den eftersøgte bombemand fra tirsdagens angreb i Bruxelles, Najim Laachraoui, angiveligt var blevet anholdt i forstaden Anderlecht i nærheden af den belgiske hovedstad.

Den historie dementerer avisen nu. Avisen skriver på sin hjemmeside, at historien ikke er rigtig.

Forvirring om anholdelse

Flere belgiske medier erfarede det samme, men de følger nu trop med dementiet, oplyser nyhedsbureauet Reuters. De erfarer i stedet, at det er en anden mistænkt, der er anholdt i Anderlecht.

Statsanklageren i Belgien har ikke ønsket at bekræfte nogen oplysninger, men oplyser, at der afholdes et pressemøde klokken 13.

På overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles ses Najim Laachraoui angiveligt sammen med to medsammensvorne.

De tre gerningsmænd fra terrorangrebet i lufthavnen i Bruxelles tirsdag 22. marts 2016.
De tre gerningsmænd fra terrorangrebet i lufthavnen i Bruxelles tirsdag 22. marts 2016. Foto: Belgisk politi / Belgisk politi

Manden i den lyse jakke er Najim Laachraoui. Allerede inden terrorangrebet i Bruxelles efterlyste det belgiske politi Laachraoui for at medvirke til terrorangrebet i Paris sidste november, hvor 130 mennesker mistede livet.

- Han formodes at have deltaget i Paris-angrebet ved at have skaffet sprængstoffer, som dræbte 130 mennesker 13. november, skriver DH, som citerer en unavngiven kilde tæt på den franske efterforskning.

Mest eftersøgte mænd i Europa

Den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal, var en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angrebet i Bruxelles, skriver den belgiske avis DH.

Selvmordsbomberne - mændene i de mørke jakker - var brødrene Khalid og Ibrahim El Bakraoui, som er kendt af politiet, oplyser den statslige tv-station Rtbf. Oplysningerne er ikke endeligt bekræftet af de belgiske myndigheder.

Politiet kender brødrene fra organiseret kriminalitet, men er ikke før blevet sat i forbindelse med terror.

Ifølge Rtfb lejede Khalid El Bakraoui en lejlighed i Bruxelles under falsk navn. Det var ved samme lejlighed, at belgisk politi skød en bevæbnet mand under en ransagning, hvor der også blev fundet fingeraftryk fra Salah Abdeslam, som er hovedmistænkt for at være medansvarlig for terrorangrebet mod Paris i november.

Direkte forbindelse mellem Paris-terror og Laachraoui

Salah Abdeslam er også sat i direkte forbindelse med Najim Laachraoui.

- Najim Laachraoui blev registreret ved den østrigsk-ungarske grænse i september, da han ankom som flygtning under falsk navn sammen med Salah Abdeslam, skriver DH.

Salah Abdeslam var den eneste overlevende af de islamister, der angreb flere mål i Paris i november. Han blev fredag anholdt i bydelen Molenbeek i Bruxelles.

Islamisk Stat har taget ansvar

Ifølge nyhedsbureauet Amaq, der er tilknyttet terrororganisationen Islamisk Stat, var det gruppen, der stod bag de tre terroreksplosioner i den belgiske hovedstad, skriver observatørgruppen SITE.

I alt omkom 34 mennesker under de to eksplosioner i lufthavnen samt en tredje eksplosion ved metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles.

Opdateres...