Rystet Pia Olsen Dyhr: Jeg sad i flyet til Bruxelles

Et tidligere fly - og Pia Olsen Dyhr kunne have oplevet bomberne i Bruxelles på lidt for nært hold.

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, var på vej til lufthavnen i Bruxelles, da mindst to eksplosioner rystede afgangshallen i Belgien og dræbte og sårede flere personer.

Var hendes fly lettet lidt tidligere fra Danmark, kunne hun have oplevet bomberne på nært hold - i stedet vendte piloten om på startbanen i Kastrup - i første omgang uden nærmere forklaring.

- Vi kørte ud på landingsbanen og skulle egentlig til at flyve, da kaptajnen siger, at vi ikke skal i luften. at Bruxelles lufthavn er lukket, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun tænkte først, at det måske var på grund af sne eller tåge.

- Så begyndte damen ved siden af mig at tale om bomber og eksplosioner, og der bredte sig en stemning i flyet, siger Pia Olsen Dyhr til TV 2.

Håber, alle har det godt

Flyet kørte tilbage til gaten, hvor passagererne fik at vide, at der ville gå noget tid, før de kunne lette mod Bruxelles og det politiske møde, som hun og alle partidlederne fra det grønne, europæiske parti skulle have deltaget i - men i stedet for at vente på at lande i en lufthavn, der er ramt af et bombeangreb - tog Pia Olesen Dyhr hjem igen.

- Jeg håber selvfølgelig ikke, at det er nogle af dem, der skulle have deltaget i det grønne partimøde, der er blandt ofrene. Men lige meget hvad, så er det jo alvorligt, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun har selv mange venner i Bruxelles efter at have boet tre år i byen, og dem er hun også bekymret for.

- Jeg håber, at de er trygge, men det er jo ikke alle, der er det. Der er både sårede og dræbte.

Al flytrafik er indstillet på ubestemt tid til og fra Bruxelles, og metroen er lukket, efter at flere eksplosioner også har fundet sted her.

Der blev affyret skud og råbt på arabisk inden de to eksplosioner i lufthavnen, skriver det belgiske nyhedsbureau Belga. Flere belgiske medier skriver ifølge Reuters, at der er tale om selvmordsangreb.