Ingen melding om tilskadekomne danskere i Bruxelles

Udenrigsministeriet har tirsdag morgen ingen melding om tilskadekomne danskere, men følger situationen tæt.

Udenrigsministeriets Borgerservice har tirsdag over middag ikke nogen melding om eventuelle danskere blandt de tilskadekomne ved eksplosionerne i Bruxelles.

Det fortæller chef for Borgerservice Ole Mikkelsen til TV 2, umiddelbart efter et møde mellem den internationale operative stab og de myndigheder og private aktører, som har kontakt til danskere i Bruxelles. Det drejer sig blandt andet om rejsebureauer og luftfartsselskaber. Også den danske ambassade i Bruxelles var med til mødet via videolink.

- Vi drøftede, hvordan vi bedst muligt bistår de danskere, som står i situationen. Men vi har ingen meldinger om danskere, som er direkte påvirket af eksplosionerne, fortæller Ole Mikkelsen.

Følg myndighedernes anvisninger

Han opfordrer danskere i Bruxelles til at følge de belgiske myndigheders anvisninger, som indtil videre lyder på at holde sig inden døre, indtil situationen stabliseres.

Samtidig er al offentlig transport i Bruxelles indstillet og det er derfor vanskeligt at komme rundt i byen.

- Hvis du bor på hotel, bør du opholde dig inden døre og afvente situationen, indtil den er mere afklaret, siger Ole Mikkelsen.

Den internationale operative stab mødes igen sidst på eftermiddagen for endnu engang at tage bestik af situationen.

Underret pårørende

Udenrigsministeriet opfordrer på Facebook danskere i området til at udvise agtpågivenhed og følge de lokale myndigheders anvisninger. Desuden opfordres danskere i Bruxelles også til at underrette pårørende om, at de er i god behold.

Der er ifølge flere belgiske medier rapporter om adskillige dræbte og sårede ved eksplosionerne, der fandt sted tirsdag morgen i lufthavnen i Bruxelles og dødstallet stiger fortsat.